Fudbalski klub Lužnica Babušnica (VIDEO)

Fudbal u Babušnici zvanično se igra duže od 90 godina. Fudbalski klub Lužnica osnovan je davne 1925. godine, što ga, svakako, svrstava u red klubova koji traju, ali ne i u klubove sa zavidnim plasmanom. Lužnica se trenutno takmiči u Zoni Jug.

„2001. Godine Lužnica je igrala Srpsku ligu, na žalost, samo jednu sezonu. Imala je odličnu ekipu koja, zbog nekih okolnosti, nije uspela da se sačuva i to je dovelo do ispadanja“, kaže Saša Ilić, trener mlađih selekcija u FK Lužnica.

Fudbalski klub Lužnica nema domaće igrače.

„Možda bi trebalo da se pruži prilika i klincima iz naše škole fudbala“, kaže Ilić, ali objašnjava da većina njih, po završetku školovanja odlezi iz Babušnice.

Teren na kome treniraju fudbaleri Lužnice prilično je očuvan, ali nedostaje propratna infrastruktura kao što je pomoćni teren, prostor za gledaoce, uredjena atletska staza i prilaz pomoćnim prostorijama.

Uprkos, međutim, plasmanu i ostalim nepopularnim okolnostima kao što je nepostojanje uslova za treninge u zimskom periodu, u Babušnici prilično dobro radi škola fudbala. U mladjim kategorijama trenira oko 80 polaznika.

U FK Luznica ističu da ispunjavaju sve uslove koje je postavio Fudbalski savez Srbije – od licenciranih trenera do aktivnog učešća mlađih selekcija u takmičenjima.

Klub će za nekoliko sezona obeležiti stogodišnjicu postojanja, i svi u njemu prizeljkuju da se pre tog značajnog jubileja stvore bolji uslovi za rad i napredak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.