Planinarska tura u srcu Stare planine (VIDEO)

Ski klub “Midžor” iz Pirota svoje aktivnosti nastavio je i u letnjim mesecima. Za svoje članove i prijatelje, uz pomog Tigar Tajersa organizovao je planinarsku turu u srcu Stare planine. Profesor Jovica Cvetković, alfa i omega ovog ski kluba želi da ljubav prema prirodi i Staroj planini prenese na mlade.

Ovaj, pirotski deo Stare planine, najlakše je obići sa bazom u Planinarskom domu u Dojkincima. Planinarski dom Dojkinci, nekada vojna karaula, a sada  jedan je od najmodernijih i potpuno opremljenih planinarskih domova u Srbiji novoj nameni priveden je zahvaljujući angažovanju Grada Pirota i turustičke oraganizacije Pirota u okviru prekogranične saradnje Srbije i bugarske. Planinarski dom nalazi na samom ulazu u stroge prirodne rezervate Parka prirode “Stara planina”.

Članovi i prijatelji kluba mogli su da uživaju u prirodi i vide jedinstveni fenomen Ponora. Višečasovno pešačenje zaista je mali napor u pordjenju sa lepotama vodopada Tupavice, Arbinja, Koprena, Ponora, Bodinog vrha, Vrela, Rosomackog ždrela..
Planinarska tura poslužila je i za podizanje kondicije kod najmladjih takmičara, jer, ipak, prioritet ovog ski kluba, osnovanog 99-e godine jeste unapredjenja i omasovljenje skijaškog sporta u pirotu. Čak 8 trenera u klubu dokaz su da je na prvom mestu stručni rad sa decom…Iskusni treneri jesu garancija za bezbedne prve korake na snegu kao i za usavršavanje tehnika skijanja. Ski kamšpovi ski kluba Midžor  se prepričavaju bez obzira da li su organizovani na  Maljovici, Borovecu, Staroj Planini, Pamporovu…Isto kao što će se prepričavati i letnje druženje na Staroj planini u Dojkincima i okolini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.