Rafting Nišavom u Pirotu nadmašio sva očekivanja (VIDEO)

U Pirotu je u četvrtak 17. avgusta održan tradicionalni Rafting Nišavom.

Rafting je po definiciji vrsta sporta u kome se grupa ljudi spušta rečnim brzacima u gumenom čamcu. Ipak, rafting na pirotski način je nešto drugačiji, ali je najmanje podjednako atraktivan, ako ne  i zanimljiviji od ostalih. U njemu se svi učesnici duž rečnog toka spuštaju u unutrašnjim gumama od točkova.

Upravo su unutrašnje gume  bile najtraženiji rekvizit u Pirotu. Organizator je obezbedio oko 100 unutrašnjih guma, veliki broj dece je od kuće poneo svoje, ali je neočekivano veliki broj zainteresovanih takmičara doveo do toga da se stotinak dece peške uz reku vrati kući, ne uspevši da dođe do neophodnog rekvizita za učešće u trci.

U trci je učestvovalo oko 250 takmičara koji su uživali u boravku u prirodi i vožnji dugoj oko dva sata. Start je održan nadomak Poljske Ržane, a cilj je bio oko četiri kilometra dalje, blizu centra Pirota, kod popularnog Golemog mosta.  Svi koji su započeli trku stigli su do kraja i svi su bili pobednici, jer je trka bila revijalnog, a ne takmičarskog karaktera, pa je i iz tog razloga uspeh organizatora veći. Na cilju su svi takmičari mogli da probaju riblju čorbu i osveže se hladnim pićemkoje im je bilo obezbeđeno.

Najveći broj takmičara činili su mladi ljudi, koji su se odlično zabavljali. Među njima je bio veliki broj aktivnih sportista iz pirotskih sportskih kolektiva koji su podržali ovu manifestaciju. Uz sve njih, primetno je bilo i prisustvo mladih roditelja sa decom, što je upotpunilo sjajan utisak.

Rafting na Nišavi je i ove godine održan u organizaciji Sportskog centra Pirot iz koga su više nego prijatno iznenađeni posetom i iskreno su se izvinili svim ljudima koji nisu uspeli da dođu do rekvizita za trku.

Manifestaciju je krasila besprekorna organizacija, svi učesnici su bili bezbedni jer su duž čitavog puta bile lekarske i spasilačke ekipe. Revijalnu trku je pratio i velih broj zainteresovanih Piroćanaca pored reke, a brojnost učesnika je garancija da Pirotski rafting ima svetlu budućnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.