Piroćanci uspešni i kao takmičari i kao organizatori (VIDEO)

Posvećenost i kvalitetan rad angažovanih u Gimnastičkom klubu “Soko 2011” dovela je do toga da Pirot postane jedno od najpoznatijih mesta u Srbiji što se gimnastike tiče.

U pirotskoj dvorani “Kej” je u utorak 27. i sredu 28. marta održano Državno školsko prvenstvo u gimnastici. Prvog dana takmičili su se dečaci, a drugog devojčice. Takmičenje su organizovali Savez za školski sport Srbije i Savez za školski sport Pirota, sve uz podršku Gimnastičarskog kluba “Soko 2011”.

U ovoj zahtevnoj manifestaciji učešće je u dva dana uzelo po osam škola u obe konkurencije. Preko 300 dece je pokazalo svoje umeće u dvorani „Kej“.

Ovakva takmičenja su najbitnija za podizanje popularnosti u Srbiji, a važnost gimnastike za razvoj dece je od izuzetnog značaja. Nedovoljan broj mališana koji se bavi ovim sportom predstavlja veliki problem.

Takmičenje u Pirotu je najvišeg nivoa za školski uzrast, a rađene su vežbe koje su predviđene u školskom programu, pa je konkurencija bila izuzetno jaka jer su svi takmičari došli odlično pripremljeni.

Pirot, osim što se pokazao u organizacionom, ima čime da se pohvali i u takmičarskom delu. Na takmičenju su nastupali učenici iz pirotske Ekonomske škole, kao i iz osnovnih škola: „8. septembar“, „Vuk Karadžić“, „Dušan Radović“ i „Sveti Sava“. Sjajne rezultate i priliku da se popnu na pobedničko postolje dobili su u muškoj konkurenciji učenici petog i šestog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ koji su bili drugi u ekipnoj konkurenciji dok je učenik te škole Nemanja Manić osvojio drugo mesto i u pojedinačnoj konkurenciji. Devojčice su bile još uspešnije, Osnovna škola “8. septembar” je bila prva u ekipnoj konkurenciji petih i šestih razreda, a Milica Golubović iz te škole je osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. U najatraktivnijoj i najstarijoj grupi, kod srednjoškolaca, Nađa Panić iz Ekonomske škole ostvarila je treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Deca iz svih regiona naše zemlje otišla su sa sjajnim utiscima iz Pirota. Bila je ovo još jedna odlična priprema za Školsku olimpijadu Srbije 2020. godine čiji je ovaj grad domaćin. Nema sumnje da je mesto organizatora dato u prave ruke jer je dve godine pre početka  jasno da je Pirot spreman za početak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.