Pirotski košarkaši počeli pripreme za novu sezonu (VIDEO)

Košarkaški klub Pirot započeo je pripreme za novu sezonu u kojoj će učestvovati u Drugoj muškoj ligi Srbije. Piroćanci su u tom rangu takmičenja prošle sezone bili najprijatnije iznenađenje jer su sa izuzetno mladim i talentovanim momcima rezultatski parirali mnogo iskusnijim timovima i do kraja takmičenja su bili u igri za plasman u elitno srpsko košarkaško društvo, a na kraju su završili na trećem mestu.

 

Pozitivna atmosfera se zadržala u klubu, i u novu sezonu Piroćanci ulaze sa velikim ambicijama. Prioritet uprave bio je nastavak saradnje sa trenerom Zoranom Milovanovićem koji će i u narednoj sezoni biti na klupi Piroćanaca.

 

Igrački kadar za novu sezonu još uvek nije oformljen, ali se na prvom treningu videlo da je kostur tima zadržan i da će treneru Milovanoviću zadatak biti da pronađe adekvatne zamene nekolicini igrača koji su promenili sredinu.

 

Kao i prošle sezone tim će biti balans iskusnih igrača koji godinama uspešno reprezentuju Pirot na košarkaškoj sceni i mladih igrača spremnih da se podrede jakom treningu i napretku u karijeri. Dušan Filipović je jedan od igrača sa najdužim stažom u Pirotu, iako je izuzetno aktivan i uspešan u basketu tri na tri, ubojiti šuter će i naredne sezone će predstavljati opasnost broj jedan protivnicima Piroćanaca.

 

Igrama u prošloj sezoni u dresu Pirota Pavle Stepanović je zaslužio poziv u U20 reprezentaciju Srbije sa kojom je uspeo da osvoji zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u B diviziji. Zadovoljan napretkom i radom kod trenera Milovanovića, mladi Stepanović je odlučio da u istom dresu nastavi svoj košarkaški put i biće izuzetan adut Piroćanaca pod košem u predstojećoj sezoni.

 

Do početka sezone košarkaše Pirota očekuje vredan rad na pripremama i dosta prijateljskih utakmica na turnirima. U godini kada KK Pirot slavi 70 godina postojanja verni navijači ovog kluba očekuju da se kontinuitet dobrih rezultata nastavi. Po predloženom kalendaru takmičenja Druga liga će početi 9. oktobra.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.