Mlađe kategorije košarkaša Pirota pune utisaka sa gostovanja Bajernu iz Minhena

Mladi pirotski košarkaši i njihovi treneri upravo su se, puni utisaka, vratili iz Minhena, gde su od 22. do 26. juna gostovali ekipi Bajerna.

Gosti i domaćini odigrali su ukupno šest utakmica – tri u kadetskoj i tri u juniorskoj konkurenciji.

Prvog dana, u Audi domu, kadeti Pirota savladali su domaćina, dok su juniori izgubili.

Drugog dana boravka u Nemačkoj, juniorske ekipe Pirota i Bajerna bile su gosti jednom malom kluba iz Memendorfa, gradića udaljenog 35 km od Minhena, koji je proslavljao svoj jubilej. Svečanost je bila upotpunjena utakmicom koja je odigrana pred velikim brojem gledalaca, što je košarkašima oba kluba bio dodatni motiv da pruže izuzetnu košarkašku predstavu. Tako je Pirot pobedio u pravoj prvenstvenoj utakmici na mali broj poena. Posle meča, priredjen je koktel u znak jubileja kluba iz Memendorfa, na kome su se igrači i rukovodstvo sva tri kluba družili i  razmenjivali islustva.

Istog dana, kadeti Pirota su, u Bajern areni, jos jednom uspeli da svaladaju vršnjake iz Bajerna. 

Trećeg dana odigrane su još dve utakmice. Kadeti Pirota još jednom su uspeli da pobede domaćina, dok su se juniori minhenskog Bajerna revanširali Piroćancima za poraz iz Memendorfa.

U Audi domu priređen je oproštaj i podeljeni pokloni u znak zahvalnosti na gostoprimstvu i budućoj saradnji dva kluba. Tom činu prisustvovali su svi čelni ljudi minhenskog Bajerna.

U Košarkaškom klubu Pirot ističu da, veliku zahvalnost za izvanrednu organizaciju i pomoć u svakom trenutku, duguju Oliveru Loli Kostiću, Piroćancu koji radi kao trener u Bajernu, i naravno, Svetislavu Kariju Pešiću i Marku Pešiću, koji su u mnogome pomogli ovu košarkašku ekspediciju.

„S obzirom na to da je Bajern veliki klub, sa vrhunskom organizacijom, vartili smo se sa puno lepih utisaka i iskustvom koje ćemo pokušati da prenesemo u naš klub, kako bismo unapredili naš sistem rada“, kažu predstavnici pirotske košarke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.