Napredak pobednik memorijala “Milan Milošević Mica” (VIDEO)

Deseti memorijalni turnir “Milan Milošević Mica” odigran je za vikend 15. i 16. septembra u sali OŠ “Dušan Radović” u Nišu. Na turniru su, kao i prethodnih godina, učestvovale ekipe čiji je dres Milošević nosio za vreme igračke karijere, Pirota i aleksinačkog Napretka, kao i niški timovi OKK Konstantin i KK Niš.

Svim ekipama ovaj turnir je bio značajna provera pred početak takmičenja, a najbolju formu pokazao je Napredak iz Aleksinca koji je osvojio pehar. Prvog dana u polufinalnim mečevima Pirot je prvo savladao tim Niša 100:81, a u izuzetno neizvesnoj i pravoj takmičarskoj utakmici Napredak je pobedio tim Konstantina rezultatom 65:63.

Drugog dana memorijala Konstantin je u borbi za treće mesto bio bolji od Niša 105:79, a u finalu je aleksinački Napredak, lakše nego što krajnji rezultat pokazuje, slavio protiv Pirota 79:72 i osvojio trofej.

Turnir već desetu godinu organizuju prijatelji Milana Miloševića uz pomoć Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija.

Milan Milošević Mica je nekadašnji košarkaš Studenta, Viner Brokera, Pirota i aleksinačkog Napretka, a po završetku karijere delegat i komesar takmičenja Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija. Tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 13. marta 2007. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.