“Konstantin” ipak u Drugoj ligi – Marko Cvetković opet okuplja svoju četu

Iako još uvek nema zvanične potvrde iz Košarkaškog saveza Srbije, očigledno je da će OKK Konstantin iz Niša i naredne sezone igrati Drugu mušku ligu Srbije. Dva kluba koja su plasmanom izborila taj rang nisu van parketa zadovoljili uslove koje je propisala Komisija za takmičenje pa su se otvorila mesta za popunjavanje. Konstantin je po tom rangiranju bio treći kandidat za popunu lige, ali kako stvari stoje, jedan od klubova koji su imali prednost u odnosu na Konstantin nije dostavio potrebnu dokumentaciju za učešće u Drugoj ligi i tako je omogućio niškom timu opstanak u njoj. To je i potvrdio jedan od rukovodećih ljudi Konstantina Uroš Parlić, na prvom treningu pred novu sezonu, u izjavi koju je preneo zvanični sajt kluba.

Na prvom okupljanju okupilo se petnaestak košarkaša, ali pitanje je ko će od njih biti u dresu Konstantina u predstojećoj sezoni. Ono što je sigurno je da će na klupi Konstantina od početka biti Marko Cvetković, trener za koga su vezani najbolji rezultati kluba u istoriji i koji je po treći put prihvatio ovu ulogu. U radu će mu pomagati Ivan Đorđević kao pomoćni trener i Martin Georgiev, kondicioni trener.

Igrački kadar je još uvek nepoznanica, za sada su poznata samo dva nova-stara imena, ali ako je suditi po njima, tim se stvara za veća dela. Povratnici u Konstantin su Nemanja Gudžić i Vladimir Veličković, igrači koji su prošle sezone nosili dres prvoligaša iz Čajetine, Zlatibora.

Na prvom treningu pojavio se i veliki broj igrača iz Niša i okoline koji još uvek nemaju angažman ili su iskoristili okupljanje Konstantina za svoje usavršavanje pre odlaska u svoje klubove. Među njima su bila i trojica igrača koji su ostavili veliki trrag u uspesima Konstantina, Mladen Vitković, Vladimir Đorđević i Danilo Tasić. Beogradski mediji su prethodnih dana preneli da je Vitković postao novi član bugarskog Plovdiva, a da je Tasić je zadužio dres vicešampiona Poljske Ostrova. Inostranom angažmanu je po svemu sudeći blizu i Đorđević, pa je pred trenerom Cvetkovićem prvi zadatak da formira sastav za predstojeće izazove.

Članovi Druge lige iz košarkaškog regiona istočna Srbija biće još Napredak iz Aleksinca, Pirot i povratnik u ovaj rang takmičenja Rtanj.

Što se Aleksinčana tiče i pred njima je stvaranje ekipe koja će pokušati da ponovi sjajne rezultate iz prethodnih sezona, možda čak i da ih nadmaši, ali je sigurno da će im posao biti otežan jer se od kluba oprostio dugogodišnji kapiten i jedan od najboljih drugoligaških igrača prethodnih sezona, Dragoljub Šikman. Šikman je odlučio da karijeru nastavi u novom niškom klubu Marinosu, gde će svojim kvalitetom i iskustvom sigurno mnogo pomoći ovom mladom kolektivu koji je preko Letnje lige obezbedio učešće u istočnoj grupi Druge regionalne lige.

Košarkaši Pirota su prvo okupljanje zakazali za sredu 22. avgust. Nakon Skupštine kluba održane 10. avgusta poznato je da je predsednik kluba postao Dušan Dimitrijević, a produžena je i uspešna saradnja sa trenerom Markom Spasićem koji je prethodne dve sezone postizao odlične rezultate u drugoligaškoj konkurenciji. U narednom periodu će se više znati i sa kakvim će timom raspolagati ovaj nastabilniji košarkaški kolektiv u regionu prethodnih godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.