Piroćanci stali u četvrtfinalu Prvenstva Srbije (VIDEO)

U Beogradu je na Trgu republike održana završnica 3×3 Roda prvenstva Srbije. Ekipa Pirota je došla na takmičenje kao jedan od favorita za visok plasman, a takav status davali su joj rezultati postignuti ove sezone. Ipak, činjenica je da su Piroćanci tokom sezone promenili sastav i da su u prestonicu na finalni turnir došli dosta istrošeni zbog obaveza u košarci, kao i da u poslednjim nedeljama nisu često trenirali zajedno.

Sve to se osetilo i na terenu. Pirot je u grupnu fazu ušao lakom pobedom protiv Mrčajevaca 18:6. Međutim, već na drugom koraku Bjelica i drugari su zakazali, poraženi su od ekipe Hangžu rezultatom 21:17. Treći meč je već bio eliminacioni jer je samo pobeda vodila Piroćance u četvrtfinale. Oni su to shvatili ozbiljno i sigurnom igrom savladali su Aranđelovac 21:10.

Ipak, poraz od Hangžua ih je poslao u četvrtfinalu na jednu od najboljih ekipa na svetu, Ub. Malo ko je u startu očekivao pobedu Piroćanaca, ali niko nije ni očekivao tako slab otpor. Nošeni iskusnim Draganom Bjelicom Piroćanci su samo u uvodnim minutima meča držali rezultatski egal, ali su brzo pali i fizički i psihički. Na kraju je Ub slavio rezultatom 22:10. Novi prvak Srbije na kraju turnira postao je Partizan koji je u neizvesnom finalnom meču savladao ekipu Uba rezultatom 15:14.

Igračima Pirota poraz je zaista teško pao, svesni su da su morali bolje, iako poraz od ekipe sa takvim renomeom kakav Ub ima nije strašan. Međutim, jedan slabiji turnir sigurno neće pokvariti sliku koju su Piroćanci ostavili u tekućoj basketaškoj sezoni. Na 23 turnira koliko su odigrali ovog leta, pobedili su na čak 13, a na po dva su bili drugoplasirani i trećeplasirani. Napravili su još jedan veliki korak napred za tim koji postoji tri sezone i učinili su Piroćance ponosnim.

Turnir u Beogradu nije kraj sezone, najslađe, ali i najbitnije predstoji u narednim nedeljama. Reč je o izlasku ekipe na međunarodnu scenu, što je od samog početka i cilj, ravnopravna borba sa najboljim evropskim ekipama. Pirot će naredna tri vikenda učestvovati na čelendžerima u hrvatskom Samoboru, Lublinu iz Poljske i na kraju Splitu. Biće to kruna sjajne sezone, a istovremeno i predstavljanje ekipe u evropskim okvirima odakle će u budućnosti, ako nastave u istom ritmu kao i do sada, donositi trofeje u Pirot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.