Košarkaški klub Pirot – lider u regionu (VIDEO)

Završava se još jedna košarkaška sezona u Drugoj muškoj ligi Srbije. I ove, kao i prošle godine, najbolji predstavnik iz dva košarkaška  regiona, južnog i istočnog, je ekipa Pirota koja četvrtu sezonu uzastopno igra ovaj rang takmičenja. Iz godine u godinu klub jača na svim  nivoima. Početkom ove sezone su se desile neke promene i u rukovodećem delu, a došao je i novi trener. Međutim, to se nije odrazilo na teren. Sve što su  zacrtali, Piroćanci su ispunili, i sezonu će završiti u gornjem delu tabele.

Ljudi okupljeni oko ovog kolektiva su svesni šta je potrebno za igranje košarke na tom i višim nivoima. Zato se ne zadovoljavaju do sada  učinjenim već uveliko planiraju buduće korake.

U Srbiji, posebno u njenim južnim i istočnim delovima, najveći problem za funkcionisanje sportskih kolektiva je novac – njegov nedostatak ili  neracionalno trošenje. U Pirotu ne plivaju u parama, ali sredstvima koja su im dodeljena raspolažu racionalno i važe za stabilan kolektiv.

Potencijala u Pirotu ima, ali rang u kome klub igra i kome teži zahteva da u njemu ne igraju samo lokalni igrači. Osnovu ekipu čine košarkaši iz  Pirota i okoline što je i strategija ove organizacije, a kada se izvrši selekcija potrebna za drugoligaški rang, tim se popuni adekvatnim  pojačanjima sa strane i to daje odlične rezultate.

Rad sa mlađim kategorijama je ogledalo svakog kluba, a u Pirotu imaju čime da se pohvale. Poseduju sve mlađe selekcije koje beleže zapažene  rezultate. Dokaz da se na njih ozbiljno računa je pružanje šanse onim najvrednijima u seniorskom timu.

KK Pirot je zabeležio samo tri poraza ove sezone pred svojim navijačima. Ispostavilo se da, ko pobedi u Pirotu, ima kvalitet za viši rang. Bodove  na vrućem trenu u dvorani Kej ostvarile su upravo ekipe Vojvodine i Zlatibora koje će od naredne sezone igrati elitno srpsko košarkaško takmičenje. Pirotska publika se komentariše veoma pozitivno u košarkaškim krugovima.

Od formiranja regionalne košarkaške lige u kojoj učestvuju najbogatiji srpski klubovi, košarka u većem delu Srbije ide lagano u pogrešnom smeru. Pojavi se, s vremena na vreme, neki pozitivan primer, ali kao po pravilu takvi kolektivi se oživljavaju u bogatijim krajevima naše zemlje, ili u prestonici ili u Vojvodini. Košarkaški klub Pirot je svetao primer iz jugoistočnog dela naše zemlje, dokaz da se ispravnom politikom i vrednim radom može stići do rezultata i ostaviti trag u našem trofejnom sportu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.