Niškim kendokama 3 medalje u Istanbulu

Sa Balkanskog kendo prvenstve koje je prethodnog vikenda održano u Istanbulu, članovi Kendo kluba Mušin iz Niša, Vasilije Tasić i Boban Đurđanović vratili su se bogatiji za 3 bronzane medalje, a svojim kompletnim nastupom dostojno su predstavljali i grad Niš i svoj matični klub.

Debitant u reprezentaciji Srbije, junior Vasilije Tasić zablistao je u samom startu u pojedinačnoj kategoriji gde je iz grupe izašao kao prvi. Nakon toga usledilo je nekoliko eliminacionih borbi i pobeda, da bi na kraju u polufinalu u produžecima bio zaustavljen pred borbu za sam vrh i zlato, te se morao zadovoljiti trećim mestom i bronzanom medaljom. Ovaj rezultat je od velikog značaja jer je Vasilije pokazao ne samo borbama, već pristupom i ponašanjem, da na njega treba ozbiljno računati i ovim nastupom stavio selektore reprezentacije na slatke muke za buduća reprezentatzivna okupljanja.

Potvrdu njegovih dobrih nastupa na ovom prvenstvu oslikava i osvajanje trećeg mesta u ekipnoj kategoriji.

Drugi Nišlija, tradicionalni predtavnik na svim većim takmičenjima veteran Boban Đurđanović u svojoj bogatoj sportskoj riznici dodao je i sa ovog prvenstva još jednu bronzanu medalju.

Na kraju važno je napomenuti da je reprezentacija Srbije završila takmičenja sa  11 medalja od kojih čak 4 zlatne.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.