Završen Svetosavski turnir u odbojci (VIDEO)

Savez za školski sport još jednom je sa uspehom organizovao tradicionalni Svetiosavski turnir u odbojci za niške osnovne i srednje škole. Po 24. put niški osnovci i srednjoškolci borili su se za zavnaje najbolje odbojkaške ekipe u gradu.

Polufinalne i finalne utakmice bile su pravi praznik odbojke u Nišu. U konkurenciji pionirki  turnir su osvojile učenice Osnovne škole Branko Miljković koje su u finalu bile bolji od Čegra, dok je treće mesto pripalo osnovkama iz škole radoje Domanović…

Kod pionira  u finalu su se sastali učenici osnovnih  škola „Sveti Sava“ i „Dušan Radović“, a uspešniji su bili osnovci iz škoe „Sveti Sava“, dok su učenici  osnovne škole „Branko Miljković“ stigli do trećeg mesta.

Velika borba viđena je u omladinskoj konkurenciji., a superiornost su povrdili učenici elektrotehničke škole „Nikola Tesla” koji su u finalu savladali gimnazijalce iz Stevana Sremca, dok je treće mesto osvojila Ekonomks škola.

U ženskoj konkurenciji gimnazija „Svetozar Marković” je bila prva, medicinskoj školi “Dr Milenko Hadžić” pripalo je drugo mesto, dok je gimnazija „9.maj“ zauzela treće mesto.

Turnir je imao i humanitarni kaarkter, a prikupljeni novac namenjen je kupovini vozila za Specijlanu školu „Bubanj“ i lečenje male Nikoline Ranđelović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.