Niški “penjači” dobili novu stenu u zatvorenom (VIDEO)

Niško sportsko penjanje doživljava procvat u prethodnih 10-ak godina, pre svega zahvaljujući uspesima najbolje srpske penjačice svih vremena Staše Gejo, ali i posvećenosti ostatka našeg reprezentativnog tima, oca Slobodana i majke Vesne.

 

Pored svetski vrednih terena u Sićevačkoj i Jelašničkoj klisuri, od izuzetne važnosti svih ovih godina bila je i veštačka stena na otvorenom, preko puta Kliničkog centra u Nišu. Ovih dana, višegodišnja težnja za kvalitetnom stenom u zatvorenom prostoru urodila je plodom.

 

Juniorski tim PAEK-a Niš dominira u Srbiji prethodnih godina, a te niške mlade snage dominantne su u Srbiji, što teška srca, moraju da priznaju iz drugih penjačkih centara u zemlji.

 

A Niš ima i jednog od najboljih svetskih penjača na svetu. Staša Gejo polako podiže formu za ono što tek sledi. Godina nije bila neuspešna. Naprotiv, na najvećim svetskim takmičenjima Staša potvrđuje da je u samom vrhu. Tačno je i da je konkurencija sve jača.

 

Ono pravo tek sledi, a to su takmičenja u narednoj godini koja će biti i kvalifikaciona za Olimpijadu u Parizu. Staša će biti najbolja kad je najpotrebnije.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.