Naisa srušila šampiona (VIDEO)

U fenomenalnom ambijentu, u sali  OŠ “Dušan Radović” rukometašice Naise uspele su da nanesu prvi poraz aktuelnom šampionu, ekipi Jagodine 26-25 (11-14) i na taj način ostanu u trci za šampiona države!

Da će meč biti tvrd i neizvestan do kraja videlo se već posle desetak minuta jer je na semaforu stajalo 1-1!

Razigrale su se tada gostujuće igračice, a Naisa je uspešno parirala u svim segmentima igre, osim kada imale  igračicu više. Naisa u dva navrata sa brojčanom prednošću nije uspela da postigne, ali je zato primila gol.

Nije uspevala Naisa da razvije svoju prepoznatljivu igru, jer su gošće zatvarale Mariju Filipović, pa nije bilo ubitačnih kontranapada.

Naisa je u tom periodu igre, u nekoliko navrata bila u zaostatku od 4 gola, ali se na odmor odlazi sa podnošljivih “-3”. Delovalo je u tim trenucima da je Jagodina  kvalitetniji tim, ali je Naisa odigrala drugi deo “iz snova”…

U drugom delu Naisa je dodatno “stegla” odbranu, a razbranila se i Milena Petković. Naisa je već u 39. minutu stigla do egala, 16-16, ali ekipa Jagodine nije dozvoljavala domaćem timu da prelomi utakmicu. Podigle su domaće nivo igre. Nada Pejović bila je nepogrešiva sa penala, Jelena Terzić postigla nekoliko bitnih golova preko bloka Jagodine, Marija Filipović se borila kao lavica u odbrani i stizala da da doprinos u napadu, Milena Milojević je sa dva uspešna loba sa “crte” podigla publiku na noge, dok je Katarina Radović još jednom pokazala da joj po srčanosti nema premca…

Igralo se gol za gol i kad god bi Naisa imala priliku da povede sa 2 gola razlike, na scenu bi stupala kapitenka gošći Jelena Gojković koja bi ili postigla gol ili iznudila sedmerac.

U 51. minutu svoj prvi gol na utakmici, ali izuzetno bitan, postiže Jovana Bogojević i Naisa konačno stiže do 2 gola prednosti, 23-21. Ali ni tada nije bilo sve gotovo.

Na tribinama je vladala u tim trenucima prava karnevalska atmosfera. Povređena Nada Pejović, realizuje sedmerac, a tačku na sjajan meč stavlja hrabra Simona Stojanovska koja svojim prvim i jedinim golom na utakmici definitivno rešava pitanje pobednika, za konačnih 26-25.

I sve je stalo u taj 1 gol razlike… I napori Uprave kluba da obezbedi adekvatne uslove za rad, uz kvalitetna pojačanja… I podršku grada… I izuzetno duge i naporne pripreme uz posvećenost i struku trenera Svetislava Jovanovića. Naisa je pobedom nad Jagodinom nastavila pobednički niz i u 2020. godini, ali ono što je još važnije – pokazala je da može!

Niš, sala OŠ „Dušan Radović“. Gledalaca: 800. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad), Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Naisa 9 (8), Jagodina 4 (3). Isključenja: Naisa 4 minuta, Jagodina 10 minuta.

ŽRK NAISA: Milena Petković, Katarina Ivanović, T.Petković, Đurović, Terzić 4, Radović 2, Stojanovska1, M.Petković, T.Petković, Pejović 10, Milojević 3, Nikolić, Filipović 3, Perazić 1, Rajković, Bogojević 2.

ŽORK JAGODINA: Đurašinović, Adžić 4, Kaitović 1, Sivčev, Stepanović, Žižić, Tatar 2, Bulatović, Jovanović, Glišović, Gojković 8, Ašanin 1, Nišavić, Raičević, Agbaba 9, Ilić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.