50 godina Odbojkaškog kluba Niš (VIDEO)

Odbojkaški klub „Niš“ iz Niša, svečanom akademijom obeležio je 50 godina postojanja i rada. Prof.dr Milutin Nejić, predsednik Organizacionog odbora, podsetio je na dane osnivanja i razvoja kluba. Svečanoj akademiji na Univerzitetu u Nišu prisustvovao je i Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, brojne zvanice iz sportskog i javnog života Niša i Srbije, kao i nekadašnje vedete kluba, ali i današnji prvotimci.

 

Dragan Svetozarević, aktuelni šef Stručnog štaba OK „Niš“ istakao je da je primarni cilj ekspresni povratak u elitni rang takmičenja.

 

Ekipa Niša, ophrvana brojnim problemima, a najviše finansijske prirode, ispala je iz elitnog ranga takmičenja. Znatno je umanjen i transfer iz gradskog budžeta. Na svečanosti se, u ime Grada, obratila i Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša koja je obećala bolje finansijsko sagledavanje, ali je takođe rekla da je bilo i trenutaka kada je bilo još manje para, ali da su se klubovi snalazili i postizali odlične  rezultate, čak i na međunarodnoj sceni.

 

Odbojkaška sezona počinje za mesec dana, a odbojkaši Niša, pre dve godine vicešampioni Srbije,  takmičiće se u drugom po rangu takmičenju.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.