Naisa stala u četvrtfinalu Kupa (VIDEO)

ŽRK Naisa – ŽORK Jagodina 17-28 (9-14)

 

Ekipa Jagodine opravdala je ulogu favorita u duelu sa Naisom. Ubedljivo je slavila sa 26-15 I plasirala se u polufinale kupa.

 

Naisa je ravnopravan rival bila 15-ak minuta, a onda je danak uzela “tanka klupa”. Rotacija je u domaćem timu  na ovoj utakmici dodatno bila umanjena, jer Jelena Knežević nije bila dovoljno oporavljena od povrede zgloba, pa nije ni ulazila u igru. Ako se tome doda da je Teodora Petković već duže povređena, a da je Tijana Simonović nastupila nedovoljno oporavljena, jasno je kakav je bio odnos snaga na terenu.

 

Držala se Naisa koliko je mogla, a kada se razbranila Petra Amanda Hlođik, utakmica je praktično bila prelomljena.

 

U prvih 10-ak minuta drugog dela Jagodina je stigla na 9 golova prednosti, 19-10 (42.minut). Gostujući tim je napravio seriju 5-1 I praktično rešio meč.

 

Trener Naise Slavko Krnjajac ukazao je šansu i mlađim igračicama, pa su iskustvo na jakim utakmicama skupljale I mlađani pivot Mila Mladenović i oporavljeno desno krilo Branka Stojanović, koja se jednom upisala u strelce.

 

Na kraju sasvim zaslužena pobeda ekipe Jagodine I siguran plasman u završnicu kupa.

 

Naisa se okreće domaćem šampionatu i izuzetno bitnoj utakmici sa ekipom Železničara iz Inđije, koja je na programu, u ponedeljak, 20.februara u 19,30 sati u sali OŠ “Miroslav Antić” u Nišu.

 

 

 

Niš, sala OŠ “Miroslav Antić”. Gledalaca 200. Sudije: Marjan Golubović, Dragan Milošević (Leskovac). Sedmerci: Naisa 4 (3), Jagodina 5 (5). Isključenja: Naisa 8 minuta, Jagodina 6 minuta.

ŽRK NAISA: Ivanović, Nedeljković, T.Petković, Milošević 2, Đurović, Simonović, Mladenović, M.Petković, J.Stojanović, Stamenković 6, Nikolić 5, Milovanović 2, Grujić, B.Stojanović 1, Knežević, Đorđević 1.

ŽORK JAGODINA: Hlođik, Radivojević,  Đurašinović, Adžić 5, Kojčić 1, Simatović 5, Pejović 1, Sukur 3, Gugač 3, Radević 6, Marković 1, Bojičić 3, Bugunović, Stojanović, Gojković.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.