Naisa ostvarila takmičarske ciljeve

 

Peto mesto pre početka šampionata izgledalo kao san

 

Rukometašice Naise sezonu su okončale na visokom 5.mestu. Samo splet nesrećnih okolnosti doveo je do toga da Naisa ne nastupi i u plej ofu. Da je bilo više sreće u Šapcu, na gostovanju Medicinaru, tim iz Niša nastupio bi u doigravanju za titulu.

 

-Zaista nije bilo sreće. Eto, platili smo danak neiskustvu, jer većina naših igračica do sada nije imala ozbiljniju ulogu na superligaškoj sceni. Ipak možemo da budemo zadovoljni, jer su svi ciljevi zacrtani na početku šampionata i ostvareni. Samo da podsetim, da je Naisu, pre prvenstva, napustilo 10-ak rukometašica, kompletna prva postava. Uspeli smo, uz pomoć Uprave kluba da se konsolidujemo i ni u jednom trenutku nismo bili u opasnoj zoni. Naprotiv, do samog zatvaranja osnovnog dela prvenstva bili smo u igri za najviši plasman. Veći deo prvenstva smo bili u poziciji koja vodi u plej of – u dahu raportira Živojin Maksić, trener Naise.

 

Iako nije stigla do plej ofa, Naisa  u tekućoj takmičarskoj godini  figurira kao jedan od najuspšenijih niških sportskih kolektiva, bar kada je reč o „loptaškim“ sportovima.

 

Pri tom, Naisa je uspela da selektira tim tako da na svakoj poziciji ima po dve rukometašice, po jednu iskusniju i  mlađu, s tim što okosnicu čine devojke iz Niša.

 

-Mlađe igračice koje nisu imale dovoljno prostora kod nas u timu,  u Super „B“ ligi su bile vodeće igračice za timove u klubovima za koje su nastupale. Stekle su neophodno iskustvo za narednu sezonu  u kojoj od njih dosta očekujem – dodaje Maksić.

 

Iako ovogodišnje prvenstvo još nije ni završeno, jer Bekament i Železničar u međusobnim okršajima tek treba da odluče ko je šampion, u Naisi već kuju planove za narednu sezonu.

 

Planovi su vezani, pre svega, za finansijsku situaciju u klubu. Naisa je već sada konkurentna za opstanak u superligaškom društvu, iako u narednoj sezoni ispadaju čak četiri kluba. Ambicioznu Upravu kluba , međutim, osrednjost ne zadovoljava, pa se očekuje da Naisa u narednom prvenstvu nastupi pojačana, kako bi bila kadra da se ravnopravnije uključi u borbu za najviši plasman.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.