Prvi kendo turnir na jugu Srbije (VIDEO)

Prvi kendo turnir na jugu Srbije (VIDEO)

Nakon džudoa, karatea, kik boksa i tekvondoa Niš postaje i grad kendoa. Drevna japanska borilačka veština mačevima pre nekoliko godina zadobila je prve poklonike u Nišu, a danas  u gradu na Nišavi postoji klub organizaciono i u svakom drugom smislu spreman da organizuje respektabilno takmičenje.

Kendo klub “Mušin” organizovao je u Sali OŠ “Mika Antić” medjunarodni Naissus open kendo turnir koji je okupio oko stotinu takmičara iz više od 20 klubova iz Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije.

Kendo klub “Mušin” pokazao se kao jako dobar organizator, ali su u ovom klubu svesni da turnir ne bi bio na ovako visokom nivou da nije bilo pomoći prijatelja.

Kendo klub Mušin je uspešan bio i na takmičarskom planu. Nisu završili u samom vrhu ali su pokazali kvalitet. To se odnosi na Igora Vučkovića, koji je veteran u ovom sportu i jedan od osnivača kedno kluba “Mušin”, zatim na Bobana Đurđanovića koji gaji specifičan stil borbe sa 2 mača i Milu Jovović, koja je već stigla do balkanskog trona i kendo reprezentacije Srbije.

Najuspešniji takmičari dobili su ručno iskovane medalje, a oni koji su bili najdominantniji  dobili su i mačeve.

Uspešna organizacija Naissus opena trebalo bi da bude uvod da Kendo klub “Mušin” iz Niša dobije i organizaciju Balkanskog prvenstva.

Naredna takmičenja koja očekuju  borce u ovom zanimljivom sportu su Balkanski kup koji će u aprilu biti održan u Sofiji i Evropsko prvenstvo koje će u maju biti održano u Beogradu.


Povezane vesti

Zvezda u šampionskom ritmu prodefilovala Čairom (VIDEO)

Potpunom kontrolom igre, konstantnim presingom i odličnom fizičkom priprepom fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički na Čairu sa i još

Rolerijada “Pantelej 2018”

Rolerijada „Pantelej 2018“ biće održana u subotu 16. juna na Somborskom bulevaru u Nišu. Početak takmičenja u brzoj vožnji rolera

Amaterska biznis liga u malom fudbalu ulazi u završnicu (VIDEO)

Amaterska biznis liga u malom fudbalu ulazi u završnicu. Nakon liogaškog dela turnira, stiglo se do plej ofa i četvrtfinalnih

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.