Mladi niški mačevaoci osvojili dve medalje na takmičenju u Leskovcu

Prethodnog vikenda održan je peti Memorijalni turnir Miodrag Pavićević – Miša, u Leskovcu. Na turniru je učestvovalo preko 150 takmičara iz više od 10 klubova iz zemlje i inostranstva, a među njima je bio i Mačevalački klub Akademije Ki iz Niša. Nišlije su i ovog puta osvojile odličija i poboljšale svoj plasman na mačevalačkoj sceni Srbije. Za Mačevalački klub Ki medalje su osvojili Andrija Jovanović – 2. mesto u kategoriji sablja za dečake, pioniri A i Petar Vučić – 3. mesto u kategoriji floret za dečake, pioniri B.

“Akademija Ki je pokazala da je spremna da ima grupu veoma perspektivnih mladih takmičara koji će, ukoliko nastave da rade predano kao do sada, moći da ostvare zapažene rezultate na narednim turnirima. Prilike za to će biti već za par nedelja, kada Akademija Ki planira učešće na Otvorenom međunarodnom turniru u Sofiji, Bugarska, 28. oktobra, a nakon čega slede i druga takmičenja u organizaciji Mačevalačkog saveza Srbije tokom takmičarske sezone 2023/2024. Na ovim turnirima će mačevaoci iz Mačevalačkog kluba iz Niša nastojati da donesu još medalja za sebe, svoj klub i grad, i potvrde da je Niš na putu da postane prepoznati mačevalački centar u regionu.”- kažu u ovom niškom sportskom kolektivu.

Trenutno je Akademija Ki jedini mačevalački klub u gradu, ali na akademiji smatraju da Niš zaslužuje da ima i mačevalački sport u svom repertoaru i nastoje da što većem broju ljudi omoguće da iskuse čari ove viteške veštine koja jednako jača telo, um i duh. Klub vodi prof. Ljubomir Kitić, trener i učitelj mačevanja, sa asistentima, a treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom na Elektronskom fakultetu u Nišu. Zainteresovani mogu naći više informacija na sajtu i fb stranici kluba ili pozvati na telefon 063439058.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.