Memorijal “Zvonko i Bane” u čast legendi pirotske košarke (VIDEO)

Košarkaški klub Pirot je još jednom potvrdio koliko je ozbiljan i društveno odgovoran kolektiv. Rukovodstvo ovog drugoligaša je pokrenulo memorijalni turnir u čast dve legenede pirotske košarke, Zvonimira Minčića i Branislava Ćirića.

Zvonimir Minčić bio je dugogodišnji igrač i trener, kao i profesor u Ekonomskoj školi, a on je i prvi trener Svetislava Karija Pešića. Branislav Ćirić je takođe ostavio dubok trag kao igrač i trener, ali i generalni sekretar kluba i profesor u pirotskoj Gimnaziji.

Prvi učesnici Memorijala “Zvonko i Bane” pored domaćina Košarkaškog kluba Pirot, bili su srpski prvoligaš Beovuk 72, bugarski Černomorec i učesnik Druge lige Srbije, leskovačko Zdravlje. Leskovčanima domaćini duguju posebnu zahvalnost jer su u poslednji trenutak uskočili na turnir umesto novog predstavnika ABA 2 lige Ohrida. Makedonci su  zbog nepredviđenih problema otkazali učešće na Memorijalu.

Utakmice su igrane u četvrtak 8. i petak 9. septembra u pirotskoj dvorani “Kej”. Prvog dana turnira Pirot je savladao od ove sezone konkurenta u Drugoj ligi, ekipu Zdravlja, rezultatom 87:73. U drugom polufinalu Beovuk je slavio protiv Černomoreca 81:77. U petak je u utakmici za treće mesto Černomorec pobedio Zdravlje 75:60, a u finalnoj utakmici Beovuk je opravdao epitet favorita i slavio protiv domaćina Pirota rezultatom 71:55.

Pirot polako sklapa tim za Drugu ligu, a utakmice na ovom Memorijalu su prve pripremne za novu sezonu.

Priliku da se predstavi publici odlično je iskoristio Gordan Radulović, jedan od novopridošlih igrača od kojih se dosta očekuje u predstojećoj sezoni.

Memorijalu “Zvonko i Bane” prisustvovali su i članovi njihovih porodica koji su na kraju uručili nagrade najzapaženijim učesnicima turnira.

Turnir je protekao u najboljem redu i svi prisutni su imali samo reči hvale za organizatore.

Memorijalni turnir je najbolji način da se Pirot zahvali pionirima košarke u svom gradu. Piroćance očekuje nastavak priprema za novu sezonu u Drugoj muškoj ligi Srbije u koju ulaze kao jedan od favorita za visok plasman.

 

ČETVRTAK, 7.septembar

Pirot – Zdravlje 87:73

Beovuk 72 – Černomorec 81:77

 

PETAK, 8.septembar

za 3.mesto – Černomorec – Zdravlje 75:60

finale: Pirot – Beovuk 72 55:71

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.