Pionirske selekcije niških košarkaških klubova na Memorijalu “Moma Stojanović – Moca” (VIDEO)

Košarkaški klub Niš je  organizovao drugi Memorijal “Moma Stojanović – Moca”, u čast svog bivšeg trenera mlađih kategorija i člana stručnog štaba, košarkaškog entuzijaste koji je preminuo 2015. godine.

Na turniru su učestvovale pionirske selekcije Košarkaškog kluba Niš, Omladinskog košarkaškog kluba Nibak, Omladinskog košarkaškog kluba Konstantin i Košarkaškog kluba  Naisus.

Memorijal je održan 9. i 10. septembra u Hali Osnovne škole “Dušan Radović” u niškom naselju Duvanište. Prvog dana  su odigrane polufinalne utakmice. Konstantin je savladao ekipu Niša 54:33, dok je Nibak bio bolji od Naisusa 75:52. Drugog dana turnira u takmici za treće mesto Naisus je savladao ekipu Niša 76:39, a u finalu je Nibak bio ubedljiv protiv Konstantina 82:41.

Turnir je protekao je u veoma dobroj atmosferi, a posebno lepu sliku predstavljao je veliku broj posetilaca u dvorani OŠ “Dušan Radović”.  Memorijalu su prisustvovali i članovi porodice Mome Stojanovića koji su svim učesnicima po završetku turnira uručili nagrade.

Moma Stojanović – Moca je bio je košarkaški entuzijasta, a u Košarkaškom klubu Niš je bio od 1996. godine pa sve do smrti 2015 godine.  Ostavio je dubok trag u klubu i ljudi sa kojima je radio to nisu zaboravili. I ove i prošle godine turnir je sjajno organizovan, a čine se napori da Memorijal u budućnosti postane respektabilan pionirski turnir u regionu.

REZULTATI:

Polufinale:
Niš – Konstantin 33:54
Nibak – Naisus 75:52

za treće mesto: Naisus – Niš 76:39
finale: Nibak – Konstantin 82:41

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.