Kikbokserima Niša tri zlata na Evropskom prvenstvu (VIDEO)

Kikbokseri Niša definitivno su zvezde poslednjeg Evropskog juniorskog prvenstva, održanog u Skoplju od 3. do 10 septembra. U konkurenciji 1563 takmičara iz 37 zemalja, izborili su tri zlatne medalje I time doprineli da ukupan zlatni skor srpske reprezentacije bude 11 najviših odličja. Domaća sportska javnost je oduševljena, ali ne I iznenađena, jer su niški borci, pred odlazak u Makedoniju, obećali da že se vratiti kao šampioni.

Stefan Paunović je, u finalu savladao srpskog takmičara Ivana Šmigića i tako, osvojivši zlato u kategoriji do 81 kilograma, ponovio uspeh iz 2015. sa Evropskog prvenstva u Španiji

Nikoka Lazarević, Svetski šampion iz 2016. godine, na svom prvom Evropskom takmičenju, takođe je osvojio zlatnu medalju. On je, u konkurenciji do 63,5 kg, u finalu sa 3:0 savladao Čeha Františeka Potuzaka.

Evropsko zlato u Skoplju osvojio je i treći borac Niša i srpske reprezentacije, Erik Buza.

Srđan Radulović trener reprezentacije Srbije i KBK “Niš”, ističe da je ostvaren  najveći uspeh Srbije na jednom Evropskom prvenstvu i najavljuje nove pobede na predstojećem Svetskom takičenju za seniore, kao i na Prvsntsvu Balkana.

Pre pomenutih takmičenja, kikboksere Niša, očekuje i učešće na Prvenstvu centralne Srbije u Novoj Varoši, zakazano za 16. septembar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.