Košarkaška ekspedicija „Pirot – Minhen“ (VIDEO)

Iako je tek završena još jedna uspešna sezona seniora Košarkaškog kluba Pirotu u Drugoj muškoj ligi Srbije, ljudi okupljeni oko ovog kolektiva još uvek ne razmišljaju o odmoru. Prvi trener Marko Spasić sa kombinovanom selekcijom kadeta i juniora ovog tima prvi deo letnjeg perioda provodi igrajući Letnju ligu i spremajući mlade igrače za izazove koje ih očekuju u budućnosti, pre svega u takmičenjima mlađih selekcija, ali neke od njih sigurno čeka i značajna uloga u seniorskom timu.

Akcija kojom će biti zaključena ova sezona za pamćenje i nakon koje će uslediti kratak odmor, predviđena je za period od 22. do 26. juna. Tada ekspedicija iz Pirota putuje u Minhen gde ih očekuje lep košarkaški događaj.

Nesumnjivo će ovo međunarodno iskustvo doneti mnogo dobrih stvari mladim košarkašima Pirota, a ekspediciju će predvoditi treneri kadetske i juniorske selekcije, kao i trener prvog tima Marko Spasić.

Na turnir u Minhen putuju kadetska i juniorska ekipa Pirota i biće pojačana jednim članom iz Niša. Rukovodstvo kluba je odlučilo da ih za dobre igre minule sezone nagradi jakim i kvalitetnim turnirom.

Ovo je samo početak saradnje klubova iz Pirota i Minhena koje povezuju Oliver Kostić i Svetislav Pešić. Već ovog leta su u planu neki koraci za nastavak sportskog druženja u periodu, a vrlo  veorvatno je i formiranje jednog novog košarkaškog kampa od koga će imati koristi svi koji se bave košarkom u ovom regionu.

Opširnije u prilogu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.