Lalatović se vratio na mesto uspeha. Stigao i novi golman (VIDEO)

 

 

Nenad Lalatović, temperamentni stručnjak po treći put u poslednje četiri godine seo je na klupu niškog Radničkog. Možemo reći užarenoj klupi, jer je već treći strateg koji će predvoditi ekipu sa Čaira ove sezone, a tek je odigrano 10 prvenstvenih kola.

 

Nakon Tomislava Sivića koji je započeo sezonu i Saše Mrkića koji ga je nasledio nakon niza loših rezultata, kormilo Nišlija je preuzeo Lalatović. Na Čairu su se opredelili za već proverenog stručnjaka, čije ime je već upisano “zlatnim slovima” u istoriju kluba,  jer su sa njim u sezoni 2018/2019. bili vicešampioni Srbije, a to je ujedno i najbolja sezona Radničkog  ikada na domaćoj sceni. Usput su srušeni brojni rekordi.

 

Zanimljivo je da je Lalatović na Čairu, doduše sa ekipom Vojvodine, došao i do prvog trofeja u trenerskoj karijeri kada je 2020. u finalu Kupa nakon penala savladao ekipu Partizana.

 

 

 

 

Uporedo sa dolaskom novog trenera Radnički i na pojačavanju igračkog kadra, pa je danas rešena i bolna pozicija od početka sezone – pozicija golmana. Na Čairu je danas promovisan movi čuvar mreže Dragan Rosić.

 

 

Nakon što je klub otpustio oba seniorska golmana, Dujmovića i Drobnjaka, privremeno rešenje pronađeno je u omladinskom pogonu, ali danas je pronađeno i trajnije i iskusnije rešenje.

 

Naime, novi golman Radničkog biće Dragan Rosić, 25-godišnji čuvar mreže koji je na početku seniorske karijere branio za lučansku Mladost i Kolubaru, a pre tri godine se iz Lučana preselio u špansku Almeriju. Sa španskim klubom mu je ovog leta istekao ugovor, pa je kao slobodan igrač danas prešao u Radnički.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.