Najstariji niški sportski kolektiv proslavio jubilej (VIDEO)

Fudbalski klub „Sinđelić“ Iz Niša napunio je 100 godina. Najstariji niški fudbalski klub nizom manifestacija obeležio je veliki jubilej. Delegacije Grada, Gradske opštine Pantelej i predstavnici kluba  položili su vence na spomenik Stevanu Sinđeliću na Čegru, po kome klub i nosi ime, kao i na spomeniku mladom fudbaleru Sinđelića na keju pored Niševe, koji se utopio spasavajući jednu mladu devojku.

Odigrana je i prijateljska fudbalska utakmica sa superligašem, ekipom Radničkog, a mladi fudbaleri Sinđelića pokazali su da imaju kvalitet da igraju i sa jačima od sebe. Spoj mladosti i iskustva, igrača na terenu i Uprave očigledno daje rezultate. Rezultati su sve bolji, Sinđelić je stalno u vrhu, pa je i samo obeležavanje 100-godišnjice bilo svečanije, negoli što je bila proslava pola veka postojanja „Sinđe“.

Uprava Sinđelića upriličila je i proslavu na kojoj su oni najzaslužniji dobili prigodna priznanja. Predstavnicima Grada, Gradske opštine Pantelej, Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije i Fudbalskog saveza Niša, Sudijskoj organizaciji, Gradskom sekretarijatu za omladinu i sport, Fudbalskom klubu Radnički, veteranima, zaslužnim pojedincima uručene su Zlatne plakete. Među zaslužnima   se našao i Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport.

Želja da se ode korak više odavno postoji. U Sinđeliću su svesni da je za to potrebno, pre svega, znatno više para i da taj put nije nimalo lak.

A Sinđelić je Prvu ligu  već igrao, a ostalo je zapisano da je dva puta stizao i do četvrtfinala nacionalnog Kupa. Ono što je najbitnije je da je „Sinđa“ prvih 100 godina preživeo…i u narednih 100 biće i uspona i padova…Mi mu želimo…da preživi i narednu „stotku“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.