Na humanitarnom basketu u Babušnici sakupljeno više od 100 hiljada dinara (VIDEO)

U Babušnici je u nedelju 28. avgusta održan drugi humanitarni turnir “3×3 Basket iz bloka” u režiji humanitarne organizacija “Srbi za Srbe”. Cilj organizatora je bio da učešćem na turniru i dobrovoljnim prilozima pomognu socijalno ugrožene porodice sa četvoro i više dece širom Srbije, Kosova i Metohije i Republike Srpske. Turnir je bio zakazan za prethodni vikend, ali je zbog nevremena odložen i ispostavilo se da je odigran na isti datum kao i premijerno, prethodne godine.

 

 

Na babušničkom turniru učestvovalo je deset ekipa, a odigran je u izuzetno prijatnoj sportskoj atmosferi pred veliki brojem posetilaca na terenu u centru grada. Basket je okupio širok spektar učesnika, od najmlađih koji još uvek uče košarkaška pravila, pa sve do iskusnih basketaša, bivših košarkaša, a sve ih je ujedinala humana nota turnira i želja da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

 

 

Prvo mesto na turniru osvojila je ekipa „Perini drugari“ iz Babušnice, koja je u finalu pobedila ekipu „Palanka i Marinac“ iz Bele Palanke, rezultatom 21:9. Pobedničkoj ekipi pripao je veliki pehar i zlatne medalje, dok su za osvojeno drugo i treće mesto ekipe „Palanka i Marinac“ i „Zdravo Zoki, komšo“ iz Babušnice nagrađene srebrnim, odnosno bronzanim medaljama. Između dva polifinalna susreta organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki, a najbolji među 35 učesnika bio je Nikola Mladenović iz Niša.

 

 

Cilj organizatora je u potpunosti ispunjen, od kotizacija i dobrovoljnih priloga, ali i donacija privrednika, skupljeno je 107.350 dinara, što je duplo više nego što je prikupljeno na premijernom turniru prošle godine, a prilično je velika suma za mesto veličine Babušnice. Sva sredstva biće uplaćena na račun Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“. Svi učesnici ovogodišnjeg turnira slažu se u jednom, da “3×3 Basket iz bloka” u Babušnici postane tradicionalna manifestacija.

 

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” od 2006. godine prikupila je preko 9 miliona evra i pomogla 3000 porodica koje žive širom Balkana. Kroz ideju “Trojka iz bloka” do sada je od 2012. godine organizovano više od 1000 različitih turnira u gradovima širom sveta – na čak tri kontinenta.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.