Lalatović pred Kolubaru: Pobeda imperativ! Objasnio i zašto se “smirio” na meču sa Partizanom (VIDEO)

 

Fudbaleri Radničkog ugostiće ekipu Kolubare u 18. kolu Superlige. Domaći imaju imperativ pobede, a  pred igračima je jedan, pre svega, veoma psihološki težak meč.

 

 


 

Za narednog protivnika trener Radničkog ima samo reči hvale i ističe da će njgov tim morati da 120 odsto mogućnosti kako bi osvojio sva tri boda. Kolubara u Niš polazi posle poraza od Radničkog iz Kragujevca i Crvene Zvezde, isti rezultat imaju i Nišlije koji su gubile od večitih rivala na Čairu i Humskoj.

 

Kolubara igra fenomenalno polukontru i kontru. Imaju brze krilne igrače, špica koji sjajno traži dubinu iza protivničke odbrane. Dobar im je i vezni red, na čelu sa mladim Milojevićem, koji je sigurno jedan od najboljih igrača u ligi na toj poziciji. Zadnja linija im je čvrsta. Kolubara je nedavno promenila trenera, a u poslednje dve utakmice vezala je poraze i sigurno da će ovde dati sve od sebe. Mi imamo imperativ pobede. Ponavljam najteže je dobiti, na papiru, unapred dobijene utakmice. Dolazi nam Kolubara gde nešto moramo, a ono što se mora uvek je teško. Daćemo sve od sebe da pobedimo i osvojimo tri prekopotrebna boda, istakao je trener Radničkog Nenad Lalatović.

 

Za razliku od pre nedelju dana, trener Lalatović, sada će imati više igrača na raspolaganju. U tim se vraća Marjanović, a zbog kartona će izostati Etongu i napadač Stefan Mihajlović koji ima temperaturu. Za tim neće konkurisati ni Aksentijević, koji je ponovo u trenažnom procesu, ali nije sprema za duel sa Kolubarom.

 

 

 

Pored toga trener Lalatović osvrnuo se na utakmicu protiv Partizana gde je, kako kaže, “išao na streljanje”, sve zbog prethodne utakmice sa Crvenom zvezdom u kojoj su njegovi igrači dobijali kartone.

-Do aprila ako dobijem crveni karton, ne mogu da radim u srpskom fudbalu. Na seminaru za sudije pred utakmicu sa Partizanom, gospodin Filipović je rekao sudijama da budu oštri prema meni. Sigurno će doći neko od sudija koji žele da se dodvoravaju Filipoviću i koji će mi pokazati crveni karton. Nisam želeo da moja reakcija ošteti Radnički. Vodio sam do 2:0 za njih i seo na klupu kada sam shvatio da bez pola tima nemamo šansu. Do kraja sam “uživao” u uvredama. Svaki navijač Partizana koji plati kartu može da radi šta hoće na stadionu, meni to ne smeta. Mogu da me vređaju koliko hoće, jai h poštujem i ne plašim ih se, ali oni su išli na moju porodicu, a  nijednog trenutka nije prekinuta utakmica, ni kada su vređali majku moje troje dece. Sve je dozvoljeno. Nije lepo i nije primereno. Mene vređajte, to sam navikao, ali ne treba da vređate majku moje dece- rekao je Lalatović.

 

Kasnije je i objasnio o čemu se radi.

-Zašto je to gospodin Filipović rekao, ja to ne znam. Želim mu da bude još pet godina na čelu sudijske organizacije. On sam odlučuje o svojoj sudbini, ali mislim da može da radi neke stvari bolje. Ne znam zašto sam mu trn u oku, ali mislim da je to posle Crvene zvezde. Jedan član uprave Crvene zvezde je navikao da ja moram da budem miran. Crvena zvezda mora mene uvek olako da pobedi. Ja sam svima želeo da pokažem koliko vredim, nije bilo baš prijatno. Jedan čovek je dobio stres zbog mene, naravno, urgirao je i vršio pritisak na sudijsku organizaciju. Tom čoveku moram da se obratim i da kažem da ja volim Zvezdu više od njega 100 puta. Zvezdi sam samo sve davao. Nikad ništa uzeo. Ne možemo da se poredimo. Nikad nisam puštao Zvezdu. Dokle god je taj čovek u Zvezdi, ja nikada ne mogu da se vratim tamo. Jednostavno, ne moram da se vratim. Ja ga se ne plašim– završio je Lalatović.

 

Utakmica između Radničkog i Kolubare počinje u 16 sati.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.