Košarkaški klub Niš sa novom energijom krenuo u bolje sutra (VIDEO)

Nekoliko godina je Košarkaški klub Niš bio u velikoj krizi, a onda je tokom leta došao period stabilizacije i stvari su krenule u mnogo boljem pravcu. Kombinacija starih i novih kadrova u klubu zavrnula je rukave i napravila zaokret u radu, dovela je nekoliko proverenih trenerskih imena za rad sa mlađim kategorijama i koji su odmah krenuli u ozbiljnu potragu za novom decom koja će predstavljati budućnost kluba. Formiran je i izuzetno repsektabilan seniorski sastav i već nakon četiri odigrana kola u Prvoj regionalnoj ligi pokazao je da je jedan od favorita za najviši plasman. Okolnosti sada dopuštaju i da se klub ponaša društveno odgovorno, pa se najavljuje niz akcija na popularizaciji košarke, ali i pomoći u renoviranju nekoliko košarkaških igrališta.

 

Prva takva akcija sprovedena je u delo u Osnovnoj školi “Ratko Vukićević”. Košarkaški klub Niš je donirao nove table sa koševima i ofarbao linije terena kako bi deca imala mesto da vežbaju svoj omiljeni sport. Na svojevrsnom otvaranju novog terena odigrana je prijateljska utakmica školaraca između izabranih selekcija dece koja treniraju u KK Nišu i učenika Osnovne škole “Ratko Vukićević”. Utakmici su prisustvovali i svi prvotimci Košarkaškog kluba Niš, kao i treneri mlađih selekcija, seniora, ali i članovi uprave kluba.

 

 

Košarkaši Niša su dobro započeli sezonu u Prvoj regionalnoj ligi, nakon četiri kola imaju tri pobede i u samom su vrhu tabele. Ekipa je formirana preko leta i čini je skup izuzetno mladih i talentovanih igrača koji uprkos godinama, već imaju košarkaški renome i učestvovali su u kvalitetnim ligama za mlađe kategorije, a neki od njih i u višim seniorskim rangovima.

 

Situacija u niškoj košarci daleko je od idealne, veliki grad nema nijednog predstavnika u najvišim rangovima srpskih takmičenja, dok ih pet igra u istoj ligi, istočnoj grupi Prve regionalne lige. U takvim okolnostima KK Niš je u misiji da izvuče najbolje iz situacije u kojoj se nalazi niška košarka, i za sada im to dobro ide. I ovo do sada urađeno znatno popravlja sliku iz prethodnog perioda jer je seniorski klub bio na ivici gašenja, a ukoliko se planovi ljudi iz kluba u budućnosti ostvare, dobićemo jak košarkaški kolektiv kojim će grad moći da se ponosi.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.