NeposlušNi pobednik Amater Kupa

Lepa iznenađenja i inovacije u Amaterskoj košarkaškoj ligi više nisu nikakva novost. Organizatori tog takmičenja učinili su još jedan dodatni napor da svoju ligu naprave atraktivnijom za sve učesnike i pratioce. Organizovali su Amater Kup, samo za timove koji nisu prošli u plejof, dakle ekipe koje su zauzele od 9. do 16. mesta u nedavno završenom ligaškom delu takmičenja.

Već u prvim utakmicama videlo se da je ekipama stalo da dođu do trofeja pobednika prvog Amater Kupa. Nešto lakši put do finala je bio ekipama koje su u delu kostura imale za potencijalne protivnike ekipe KK Magic i KK Kopaonik koje su zbog nepoštovanja pravila takmičenja isključene iz istog, dok je drugi deo kostura bio mnogo zahtevniji. U odlučujućoj utakmici prvog dela ekipa IngSoftware savladala je ekipu Old School Wolves rezultatom 70:54 i tako sebi obezbedila barem srebrno odličje na kraju takmičenja. U prvim susretima drugog dela kostura kao pobednici su izašle ekipe NeposlušNi koji su savladali Mystery sa 69:62 i Brew Crew koji su bili bolji od ekipe Srce na teren iz Leskovca 87:50.

Sjajnu polifinalnu utakmicu odigrali su NeposlušNi protiv tima Brew Crew. Pobedu je odnela ekipa NeposlušNi rezultatom 65:54, a ne bi bilo nezasluženo i da je ishod bio drugačiji.

Veliko finale odigrano je u nedelju, a u njemu nije bilo puno neizvesnosti. NeposlušNi su savladali tim IngSoftware rezultatom 77:39 i sasvim zasluženo su upisali svoje ime u anale amaterske košarke u Nišu. Najbolji pojedinac finala bio je Nikola Stojanović sa indeksom korisnosti 30. Nikola je zabeležio 21 poen, pet ukradenih lopti i šest skokova.

Amaterska košarkaška liga Niša je još jednom opravdala epitet majbolje amaterske lige u regionu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.