Održana 5. Pantelejska rolerijada (VIDEO)

Mali jubilej za veliki sportski spektakl! Rolerijada Pantelej proslavila je svoje peto izdanje.

 

Bilo je svega. I mnogo roleraša i dovoljno posmatrača i navijača, i sunca i dobrog raspoloženja. Bilo je i poligona sa preprekama i jurnjave po zatvorenoj  kolovoznoj traci Somborskog bulevara na Panteleju – na 250, na 500 i na 1000 metara. Bilo je, srećom, bezazlenih padova i borbe bez predaje, i pehara i medalja i suza i smeha… I kad se sve sabere i oduzme – ova roler smotra prošla je odlično.

 

Uz Rolerijadu na kojoj je učestvovalo oko 70 takmičara, održane su i trke za Prvenstvo Srbije. Istom stazom, samo malo duže i malo brže, neki roleraši uspeli su se na tron državnih šampiona. Među njima su bili i profi roleraši iz Extrima i Trika, ali su primećene i nove nade ovog sporta, jer je takmičenje bilo otvoreno za sve koji su želeli da učestvuju. A najushićeniji i najposvećeniji lovci na zlato, bili su najmlađi takmičari.

 

Sezona za vožnju rolera privodi se kraju. Ukoliko vreme dozvoli, biće još nekih trkica zabavnog karaktera, a potom će roleraši, kako koji, pronaći način da sačuvaju formu do narednog proleća. U svakom slučaju, sa pete rolerijade, koju je organizovao i realizovao Sportski klub “Extreme”, a čiji je pokrovitelj Gradska opština Pantelej, ostaće lepa sportska razglednica do naredne takmičarske sezone.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.