Knjaževac uz naše olimpijce

Knjaževac je prva opština u Srbiji koja se priključila olimpijskom timu tako što će stipendirati pripreme za Tokijo trojici srpskih olimpijaca – evropskom šampionu u džudou Aleksandru Kukolju, i kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću, nosiocima zlatne medelje sa Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2017. i srebra sa Olimpijskih igara u Riju.

Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu ”Tokio 2020” potpisali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Prvi čovek Knjaževca istakao je da, uz to što se svi radujemo uspesima naših olimpijaca, imamo i “obavezu da damo neki doprinos da se dođe do tih uspeha”.

Kako bi duh olimpizma bio približen svim građanima, Olimpijski komitet Srbije organizovaće na proleće u Knjaževcu Olimpijski  čas. Reč je o brojnim interaktivnim radionicama za decu, kroz koje će, na gradskom trgu, sportisti promovisati fer plej i i druge vrednosti olimpizma.

Knjaževčani su gostima iz Olimpijskog komiteta predstavili projekat izgradnje Centra za rano otkrivanje deformiteta kičme i stopala kod dece, koji, sredstvima Evropske unije, realizuje lokalni Sportski savez.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala su i dvojica sportisti čije će pripreme Knjaževac  stipendirati – Milenko Zorić i Aleksandar Kukolj, kao i predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović, i predstvanik Džudo saveza Srbije Milovan Bratić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.