Staša Gejo, džudisti Kinezisa i Andrija Petković najuspešniji u 2017. godini

U restoranu „EI Bolji život“ održan je 39.Sportski bal. Najboljim i najuspešnijim sportistima dodeljene su nagrade.   

Staša Gejo ponela je titulu za najboljeg sportistu Niša. Staša je prvak Evrope u disciplini bolder i treća je u Evropi u kombinaciji sve tri dicipline (bolder, težinsko i brzinsko penjanje). Pobednik je i sportskih igara u Poljskoj , a plasirala se i u sva tri finala Svetskih kupova. Sezonu je završila na 6. mestu svetske rang liste.

Andrija Petković iz Plivačkog kluba Sveti Nikola najbolji je mladi sportista. Petković je osvajač 15 medalja (7 zlatnih, 6 srebrnih i 2 bronzane) na državnim prvenstvima. Pored medalja mladi plivač je osvajao i drugo mesto sa reprezentacijom na prvenstvu centralne Evrope u Rumuniji, a čak 11 puta je proglašavan za najboljeg učesnika na takmičenjima u zemlji iinostranstvu.

Najbolji sportski kolektiv je UDžSK Kinezis. Džudisti su osvojili peto mesto na Evropskom šampionatu za klubove i srebro u Super džudo ligi Srbije. Na prvenstvu Srbije za seniore takmičari Kinezisa osvojili su 7 medalja.

Specijalna priznanja

Pored zvaničnih nagrada, sekcija sportskih novinara dodelila je i specijalna priznanja. Posthumno je nagrađen Zoran Stoiljković za sav doprinos srpskom streljaštvu. Specijalna priznanja otišla su u ruke potpresednika Košarkaškog savez Srbije Dušana Projovića i Jovana Jovanovića za doprinos školskom sportu Niša.

Sportski novinar Edo Crnalić ove godine je otišao u penziju, a od kolega je dobio prizanje.

Najtrofejnijem niškom sportisti Ivanu Miljkoviću uručena su, ranije osvojena, priznanja za sportsku ličnost grada. Miljković je dva puta izabran za sportsku ličnost, ali zbog obaveza nikada nije prisustvovao Sportskom balu.

Ovogodišnji Sportski bal prisustvom su uveličali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Makedonije Vasil Tupurkovski. Delegacija Udruženja sportskih novinara Makedonije na čelu sa Boškom Trpeskim i nekadašnjim golmanom Partizana Blagojem Istatovim. Potpredsednik Odbojkaškog savez Srbije i najtrofejniji niški sportista svih vremena Ivan Miljković, nekadašnji odbojkaš Željko Tanasković. Vaterpolo reprezentativac Srbije Sava Ranđelović,  prošlogodišnji dobitnik priznanja za Sportsku ličnost godine.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.