Kako je kriza uticala na sport u Panteleju? (VIDEO)

Kupovi u paraglajdingu koji okupljaju letače iz celog sveta, Humanitarni 3×3 turnir, Tradicionalna pantelejska rolerijada na Somborskom bulevaru, Fer plej Pantelej, plesni spektakli… deo su sportskog sadržaja niške opštine Pantelej koja već godinama neguje, podržava i omasovljava sport na svojoj teritoriji.

 

Ipak, među mnogim životno važnim stvarima koje je Kovid unazadio nalazi se i sport. Sale su bile zatvorene, sportski događaji otkazani i mnogi sportisti mesecima nisu imali uslove da treniraju. Mnogima je to poremetilo, a nekima i zaustavilo sportsku karijeru. U takvim okolnostima neophodno je bilo uložiti dodatne napore, kako se sport kao zdrava i nužna potreba čoveka, ne bi pustio niz vodu.

 

Gradska opština Pantelej bila je prinuđena na finansijske rezove koji podrazumevaju štednju, pa je za sport ove godine opredeljeno svega 2 miliona 800 hiljada dinara.

 

Finansijsku podršku GO Pantelej sportski klubovi iz Niša mogu veoma lako obezbediti učešćem u projektnim aktivnostima koje sami osmisle. Potrebno je da učestvuju na konkursu i da ispunjavaju jedan od dva osnovna uslova.

 

Neki od ključnih sportskih projekata opštine Pantelej odnose se na infrastrukturu, a osim sportskih zadovoljili bi i turističke potrebe. Pantelejci su jako ponosni što broj klubova na njihovoj teritoriji iz godine u godinu raste.

 

Što se tiče tradicionalnih sportskih manifestacija u Panteleju, neke će, na sreću, uprkos epidemiji, ipak moći da se realizuju, a neke će sačekati srećnija vremena

 

Iako je u novonastalim zdravstvenim okolnostima koje su uzdrmale planetu teško kovati dugoročne planove, Pantelejci su, kada je o sportu reč, spremni za dan kada će njihovi tereni, klubovi i kultni sportski događaji, ponovo biti ono što zaslužuju da budu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.