“Konzulat” najbolji klub na prvenstvu države

Proteklog vikenda u Zaječaru u novoizgrađenoj sportskoj hali osnovne škole u Kotlujevcu održano je Državno prvenstvo u powerlifting sportu.  Učešće je uzelo 118 takmičara iz 26 klubova, što je najmasovnije Državno prvenstvo do sada unašoj zemlji.

 

 

Sjajan nastup imala je ekipa PLK Konzulat  iz Niša koja je u kategoriji najbolji  klub na  Državnom  prvenstvu (po  IPF  GL  formuli) zauzela prvo mesto.

 

Konzulat  je predstavljalo 11 takmičara, koji su osvojili 6 zlatnih, 2 srebrne, jednu bronzanu medalju i 2 četvrta mesta. Pored oni su oborili 3 državna rekorda.

 

Zlatne medalje za niški klub osvojili su: Sara Milojković (-63kg), Milan Grozdanović (-83kg sa opremom), Nikola Milić (-66kg), Luka Spasić (juniori -74kg), Miša Ristić (juniori -93kg) i Vladimir Seč (-105kg).

Srebrom su se okitile dve dame: Sanja Mirković (-57kg) i Bojana Tasić (-52kg), dok je bronzanu odličje u Niš donela Miljana Miljković (-63kg). Na korak do medaljebili su Dijana Mladenović (-76kg) i Pantoš (-93kg).

 

“Prezadovoljni smo ovim uspehom i uspeli smo da odbranimo titulu najboljeg kluba koju smo osvojili i 2020.godine.”- rekao je Milan Grozdanović trener i takmičar PLK Konzulat.

 

 

Organizatori  takmičenja  bili su Powerlifting savez  Srbije i SU Zaječar  uz pomoć lokalne samouprave i grada Zaječara, a po prvi put u istoriji našeg sporta aktivno prisustvo na takmičenju uzela je i Antidoping agencija Republike Srbije(ADAS).

 

Ovim takmičenjem završena je domaća takmičarska polusezona, do kraja godine na programu će biti I Državno  prvenstvo  u bench  press disciplini  i  Gala  kup  u powerlifting sportu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.