Nišlije osvajaju medalje i u brazilskoj džiju džici

Od prošle godine mladima u Nišu na raspolaganju je još jedan sport – brazilska džiu džica. Ovaj sport mogu upoznati i trenirati u Klubu za brazilsku džiju džicu i grepling “Fort Jiu Jitsu” . Klub je nastao sa ciljem da ovaj sport približi mladima i da se kroz borilačke veštine razviju zdrave navike i sportski duh.

 

Brazilska džiju džica je jako mlad borilački sport, koji je u usponu u svetu i kod nas, a pored toga pokazao se i kao jedna od najefikasnijih borilačkih veština. Svoju popularnost najvise duguje MMA sportu (mixed martial arts) gde je brazilska džiju džica neizostavni deo. Borci u ovom sportu se oslanjaju na vrhunsku tehniku i efikasnost sa ciljem potpune kontrole protivnika preko poluga, gušenja i pravilnog pozicioniranja u borbi. U brazilskoj džiju džici cilj je savladati protivnika korišćenjem tehnika i pozicija gde manji covek ima prednost u odnosu na velikog, u sportu nema udaraca tako da je jako zahvalan za pocetnike i rekreativce.

 

 

Proteklog vikenda “Fort Jiu Jitsu”  učestvovao je na velikom takmičenju u brazilskoj džiu džici “Belgrade Masters”. Iako im je ovo jedno od prvih takmičenja uspeli su da sa sedam takmičara u Niš donesu šest medalja – dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane.

 

Zlato su osvojili Miloš Milosavljević (-82kg ljubičasti pojas) i Uroš Stefanović (-70kg ljubičasti pojas), s tim što je Miloš Milosavljević i u apsolutnoj kategoriji stigao do bronze.

 

Srebrom su se okitili Ivan Veljić (-82kg plavi pojas) i Uroš Jovanović (-70kg plavi pojas), dok je još jednu bronzu za nišlije osvojio Aleksa Ralević (-56 kg) u kategoriji dečaka do 15 godina.

 

 

Dva takmičara koji nisu uspeli da osvoje medalje su Teodor Hafner i Dimitrije Mirković, oni su u prvoj rundi izgubili od osvajača kategorija.

 

Ovo je za naš klub jako dobar rezultat obzirom da nismo nastupili u punom broju, a medalje su osvojene u veoma jakoj konkurenciji i naši takmičari su uspeli da se nose sa nekim od najboljih boraca u regionu. Nadamo se jos većim uspesima na narednim takmičenjima koja nas očekuju. – poručuju iz kluba “Fort Jiu Jitsu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.