Rolerijada na Somborskom bulevaru postaje sportski brend Panteleja (VIDEO)

Jedan dan godišnje, u junu, Somborski bulevar u Panteleju biva zatvoren za saobraćaj, kako bi se po njemu, umesto uobičajene automobilske buke, saobraćajne gužve i izduvnih gasova, odigrao nesvakidašnji rekreativni, zabavan i prijateljsji događaj. Taj prizor ponovio se po trći put zaredom i sada već možemo reći da je postao tradicija i sportski brend Panteleja. Reč je naravno o Rolerijadi „Pantelej 2019“ koja je održana u subotu 22. juna.

Roleraši su, na znak za start, najbrže što mogu, gazili prema cilju. Mlađi su prelazili 250, a stariji 500 metara. I svi su davali sve od sebe, poštujući pri tom pravila fer-pleja. Zato je događaj protekao bez incidenata, uz minimalne greške i srećom retke i bezazlene padove. A posle dva sata nestrpljenja, uzbuđenja, malo truda i slatke sportske muke, svi su bili srećni.

Kao i na prethodne dve, i na ovoj rolerijadi najmlađi takmičari imali su manje od 6, a najstariji više od 19 godina. Bilo ih je iz Niša, Pirota, Vrnja, Čuprije… I ovoga puta su, od oko 70 prijavljenih, najbrojniji bili takmičari početnici, dok je onih iskusnih bilo manje, ali su oni bili manje takmičarski a više zabavljački raspoloženi. Tako su se, osim borbenosti, na trkačkoj stazi mogli videti i atraktivni elementi fri-staj vožnje. I  svi su se obradovali kada se u jednom trenutku pojavila neočekivana maskota rolerijade – Maša na rolerima.

I na kraju, trka koja nije imala takmičarski značaj a koju je malo ko propustio jer su je zaista svi doživeli kao kolektivnu zabavu, bila je – trka parova.

A nakon velikog  i uspešno obavljenog posla, organizator Rolerijade „Pantelej 2019“, Sportski klub „Extreme“, imao je sve razloge da bude zadovoljan.

Domaćin i glavni pokrovitelj rolerijade, Gradska opština Pantelej, vidi u ovom događaju veliki sportski potencijal koji će, kako najavljuju, negovati i u budućnosti.

Nešto pre 20 časova, uz prve automobile,večernja rutina Somborskog bulevara je počela da se vraća, ali su mali i veliki roleraši proveli fantastično zajedničko popodne na vremom asfaltu i napustili ga u dobrom raspoloženju uz pozdrav koji se podrazumeva. Dogodine – u isto vreme, na istom mestu!

OVAJ PRILOG JE DEO PROJEKTA „SPORT U PANTELEJU 2019“ KOJI JE SUFINANSIRAN IZ JAVNIH SREDSTAVA GRADSKE OPŠTINE PANTELEJ. STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.