Praznik rolera na Somborskom bulevaru (VIDEO)

Praznik rolera na Somborskom bulevaru (VIDEO)

Široki Somborski bulevar u Nišu, u subotu 23. juna bio je neobično tesan. Na deonici od kružnog toka kod Studeničke ulice – ka Lionu, oko 16 sati pristizali su roleraši iz svih krajeva grada. Ovoga puta, međutim, bilo ih je i iz Pirota, Vranja, Novog Sada, Zrenjanina, iz Skoplja, Sofije, pa čak i iz Moskve, i svi su bili spremni za učešće na, drugoj po redu, Rolerijadi „Pantelej 2018“.

Gužvu na, za saobraćaj zatvorenoj kolovoznoj traci, na kojoj se isprobavala roler staza, užurbano navlačila zaštitna oprema, iscrtavala startna linija i obavljale poslednje pripremame, uvećali su i navijači kojih je takođe bilo mnogo i koji su pred početak trke podgrevali takmičarsku atmosferu.

Iako su zabava, druženje i promocija sporta bili u prvom planu, zadakat takmičara nije bio lak. Prva trka pripala je najnestrpljivijim, najzanimljivijim i najmlađim rolerašima od kojih neki još nisu napunili ni 5 godina. Oni su imali zadatak da prerolaju 250 metara.

Što su takmičari bivali stariji i ozbiljniji, tačka okretnice se pomerala, a kružna staza postajala sve duža, pa su neki odvozili 350, neki 560, a najstariji roleraši morali su da prevale dva kruga, odnosno oko 1200 metara.

U gotovo svakoj kategoriji, konkurencija je bila izuzetno jaka, pa su za grupe u kojima je bilo najviše takmičara, morale da se održe i kvalifikacione vožnje. Sastav takmičara bio je mešovit u smislu pripremljenosti učesnika – dok su neki nastupili debitantski i rekreativno, drugi su bili surovi profesionalci.

Iako jesu očekivali više učesnika nego prilikom prošlogodišnje rolelerijade, organizatori su ipak bili prijatno iznenađeni odzivom roleraša, kojih je ovoga puta bilo više od stotinu.

Tradicionalni događaji imaju i tradicionalne goste, pa su na Rolerijadi „Pantelej 2018“, kao i prethodne godine, učestvovali roleraši iz Sofije.

Iako nije važno pobediti, najbolji učesnici rolerijade ponosno su se peli na pobedničko postolje. Nakon što su se navozali i izmorili, prijale su im čestitke, aplauzi, foto-sešn i nagrade koje su zaslužili. Po petoro prvoplasiranih iz svake kategorije bilo je nagrađeno diplomama, medaljama i paketima koje su obezbedili sponzori, a oni koji su posebno briljirali na takmičenju dobili su i zanimljive pehare – minijaturne replike rolera.

A dok se čekalo na nagrade, svi učesnici mogli su da isprobaju rampu i poligon sa preprekama. Ono, međutim, po čemu će, osim po velikom broju učesnika iz raličitih gradova u Srbiji i iz inostranstva, biti upamćena rolerijada „Pantelej 2018“ jeste trenutna apsolutna domi  nacija rolerašica nad rolerašima.

Pokrovitelj rolerijade, Gradska opština Pantelej, zadovoljna je organizacijom i računa na ovaj događaj i narednih godina.

Ovogodišnja rolerijada u organizaciji Sportskog udruženja „Extreme“, osim zabavnog i sportskog, imala je i humanitarni karakter. Sakupljana je novčana pomoć za lečenje mladog sportskog novinara iz Niša Aleksandra Nikolića, obolelog od leukemije.


Povezane vesti

Roler kup u Niškoj Banji

Glavno šetalište u Niškoj Banji biće, početkom oktobra, na nekoliko sati pretvoreno u roler stazu i poligon za roler akrobacije,

Mali sajam sporta u Aleksincu (VIDEO)

29. maja u aleksinačkoj hali sportova održan je prvi po redu “Mali Sajam Sporta”. Ovu veliku manifestaciju organizovali su Sportski

SEHA: Poraz Želje u Zagrebu

Rukometaši Železničara poraženi su u sedmom kolu SEHA lige u Zagrebu od istoimenog tima, ali se nisu obrukali. Utakmica je

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.