Južnjaci dostojno reprezentovali Srbiju

 

 

Na tradicionalnom, međunarodnom turniru u stonom tenisu, za osobe sa invaliditetom, u Bugarskom gradu Varni, učestvovala je i reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Niša i Leskovca. Pored naše selekcije i reprezentacije domaćina – Bugarske, učestvovala je i selekcija Rumunije, dok su Crna Gora i Turska otkazale učešće zbog trenutne situacije sa korona virusom.  Naš tim sačinjavali su 8 igrača raspoređenih u četiri kategorije. Onis u osvojilie 7 medalja (2- zlata, 2- srebra i 3- bronze).

 

 

 

 

Bojan Stamenković – zlato kat.1-5

 

Milan Mićović – zlato kat.6

 

Milan Antić – srebro kat.6

 

Dario Stošić – srebro kat.9-10

 

Nebojša Ilić – bronza kat.1-5

 

Miloš Stojiljković – bronza kat.1-5

 

Milovan Janićijević – bronza kat.8

 

 

 

 

 

Trener reprezentacije Srbije, Miloš Milenković nije krio zadovoljstvo, što zbog rezultata, što zbog same činjenice da se najzad posle dužeg vremen igralo na turniru van Srbije.:

 

“Zadovoljni smo ovim rezultatom, ali i samim odlaskom na turnir zbog celokupne situacije sa kovidom koja traje drugu godinu već. Mnogo turnira je otkazano, mnogo planova je propalo i ovo je bila prilika da posle duže vremena odigramo jedan međunarodni turnir. Zahvaljujemo se domaćinima koji su se potrudili kao i uvek do sada da sve protekne u najboljem redu. Hvala i momcima koji su se maksimalno borili za svaki poen što je na kraju i donelo 7 medalja našoj ekipi. Uskoro nas očekuje ekipno državno prvenstvo koje će se održati u Leskovcu 25. i 26. septembra i ovo je bila odlična provera za sve njih. Nakon toga u planu je i međunarodni turnir u Nišu ali više o tome znaćemo za petnaestak dana, što naravno opet zavisi od trenutne situacije sa virusom.“- istakao je Milenković.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.