Dominacija streličara Niša na seniorskom Prvenstvu Srbije

 

U nedelji za nama u Knjaževcu su se nadmetali streličari iz svih domaćih klubova za titulu državnih prvaka u svim seniorskim kategorijama. Po veoma lepom vremenu i gotovo idealnim uslovima, učešće je uzelo više od 80 takmičara iz svih srpskih klubova. Sjajane rezultate, možda i najbolje na državnim prvenstnima u novijoj istoriji kluba, zabeležio je Streličarski klub Niš.

 

U najjačoj konkurenciji, olimpijski luk seniori zlato je u Niš doneo Mihajlo Stefanović. On se, iako još junior, ovog vikenda takmičio sa seniorima i posle prvog mesta u kvalifikacijama, Mihajlo je izvanrednim gađanjem prošao kroz eliminacije i na kraju osvojio zlatnu medalju. Luka Grozdanović je sa trećeg mesta u kvalifikacijama svoj put izborio do finala gde se susreo sa kolegom iz kluba. Na trećem mestu je još jedan Nišlija, nekada član SK Niš i reprezentativac Nikola Stefanović koji sada nastupa za SK Košutnjak iz Beograda. Današnji uspeh je potvrdio da je niška škola streličarstva i dalje dominantna na domaćoj sceni.

 

 

 

 

I u ekipnom plasmanu Niš je zauzeo ubedljivo prvo mesto. Ekipa u sastavu Mihajlo Stefanović, Luka Grozdanović, i Dejan Nikolić (u finalnom poretku zauzeo deveto mesto) iza sebe je ostavila ekipe SK Košutnjak iz Beograda I novodasskog SK Velosa.

 

U konkurenciji seniorki Nišlijka Nataša Mitić je imala odličan rezultat u kvalifikacijama i osvojila drugu poziciju, ali na žalost u eliminacijama je izgubila meč za bronzu i završila je ovo takmičenje na četvrtom mestu.

 

U mešovitim ekipama dvojac SK Niš u seniorskoj konkurenciji, Mihajlo Stefanović i Nataša Mitić, zauzeo je prvo mesto ispred SK Velos i SK DIF.

 

 

Velikom uspehu niškog tima doprineli su i takmičari iz konkurencije goli luk seniori. Već po navici, Dejan Stojanović je bio prvi, na drugom mestu se takođe našao član Niša, Veljko Petrović, dok je treći takmičar istog kluba, Dragoljub Majović završio kvalifikacije kao peti. Međutim, eliminacije su nešto drugo i krajnji poredak se malo promenio jer su se već u polufinalu susreli Majović i Stojanović, pa je u finale prošao Dragoljub Majović, a tamo ga je čekao klupski kolega Veljko Petrović. Pobedničko postolje je bilo u bojama SK Niš jer je zlatnu medalju osvojio Petrović Veljko, srebro je pripalo Dragoljubu Majoviću, a bronzu je osvojio Dejan Stojanović

 

Ova trojka je i u ekipnom poretku bila bez premca i završili su takmičenje na prvom mestu uz novi državni rekord sa 1506 poena. Drugoplasirana ekipa PSK Veteran je završila sa gotovo 400 poena zaostatka.

 

 

 

“Prezadovoljni smo ovom sezonom. Ovakav uspeh naš klub je poslednji put imao 2012. godine kada smo takođe imali trojicu Nišlija na pobedničkom postolju. Ove sezone imamo Mihajla koji ne samo da je održao dobru formu već je sve bolji i bolji. Sa druge strane, ogroman uspeh u konkurenciji golog luka je nešto čime se ponosimo jer je najzad još jedna “nova” disciplina zaživela u klubu, ali ono što je nama najvažnije je kontinuitet. Kada se naši takmičari vrate sa ovoliko uspeha i sa prvenstva za mlađe kategorije, i sa seniorskog državnog prvenstva, to je najveća pohvala za naš rad i trud od koga naš klub na čelu sa trenerom ne odustaju godinama unazad. Podigli smo lestvicu na viši nivo, sledi nam pauza i onda pripreme za zimsku sezonu, zadaci će nam biti teži jer ćemo se sada truditi da imamo još bolju narednu sezonu.”- ističu u Streličarskom klubu Niš.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.