Još jedna uspešna sezona za niške kik-boksere

Proteklog vikenda u Leskovcu je održano Državno prvenstvo u kik-boksu, u disciplini K1.

 

Ucestvovalo je 118 takmicara iz 28 klubova, među kojima su nastupile i tri niške ekipe: Kik boks klub “Niš”, Kik boks klub “Vukovi 018” i Klub borilačkih klubova “Konstantin”.

 

Kik boks klub “Niš” je osvojio prvo mesto u zbirnom plasmanu, kao i pehar za najbolji klub u konkurenciji juniora. Zlatne medalje poneli su Neda Brkić, Natalija Gligić, Natalija Savić i Simeon Paunović.  Srebrno odličje osvojili su Lazar Arsić, Vuk Stojanović, Mihajlo Jankovi, Milan Nikolić, Nada Krivačević i Dimitrije Nešić. Bronzom se okitila Nikolina Stevanović.

 

Sjajan rezultat zabeležili su i takmičari Kik boks kluba “Vukovi 018” koji postoje samo dve godine, zbog čega su posebno ponosni na svaki svoj uspeh. Zlato “Vukovima” doneli su Ognjen Mitrović i Jovan Kostić, srebrna medalja pripala je Lari Miljković, dok je bronzu poneo Vuk Đorđević.

 

I Klub borilačkih klubova “Konstantin” izborio je jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

 

Prvenstvom u Leskovcu završena je takmičarska kik-boks sezona  na državnom nivou, u kojoj je KBK “Niš” u zbirnom plasmanu ekipno na prvom mestu.

 

Do kraja godine ostaje još Međunarodni turnir “5. Balkans Best Fighters”, koji je najavljen za 4, 5. i 6. decembar. Ukoliko pandemija ne pokvari planove organizatora, učestvovaće veliki broj takmičara iz Moldavije, Rusije, Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Srbije…  Inače, organizator, Kik boks klub “Niš”, braniće na ovom borilačkom spektaklu, šampionsku titulu iz predhodih godina.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.