U Nišu održana skupština Planinarskog saveza Srbije (VIDEO)

Po prvi put u istoriji skupština Planinarskog saveza Srbije održana je u Nišu. Na taj način odato je i priznanje niškim planinarima za izuzetan doprinos razvoju planinarstvu,a  sve pod geslom „Planine zovu…“.

Glavni problem niških planinara je upravo infrastruktura u okolini Niša, odnosno nedostatak planinarskih domova, iako sve veći broj Nišlija svaki trenutak koristi za boravak u prirodi. Ovaj problem prisutan je tokom cele godine, ali je najučljiviji kada se održava jedna od najmasovnijihakcija u Srbiji-Zimski uspon na Trem, od neadekvatnih uslova za prihvat učesnika pa do onih najbanalnijih-nedostatka dovoljnog broja mokrih čvorova…Sve više Nišlija-planinara zaslužuje i veća ulaganja u infrastrukturu.

Među velikim brojem planinara u Nišu ima i 20-ak licenciranih planinarskih vodiča, kao i državnih prvaka, vrhunskih i zaslužnih sportista. Oni su itekako doprineli uspesima Planinarskog saveza Srbije.

Pored usvojenih izveštaja za prethodnu usvojen je i izuzetno ambiciozan plan za tekuću godinu-učešće na najvećim svetskim smotrama, osvajanje najviših svetskih vrhova, ali i obnavljanje makar jednog planinarskog doma u okolini Niša.

Nišlije su se pokazale kao izuzetni domaćini, uz izložbu fotografija svih niških planinarskih klubova, ali na radost slučajnih prolaznika i uz pokaznu vežbu Gorske službe spasavanja….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.