Staša Gejo treća na Evropskom prvenstvu u Moskvi

Najbolja srpska penjačica svih vremena Staša Gejo osvojila je treće mesto i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Rusiji. Staša je do evropske bronze stigla u svojoj omiljenoj disciplini bolder.

 

Staša je i polufinale završila na trećem mestu, a kako se ispostavilo I poredak u finalu je ostao isti.

 

Pobedila je ruskinja Viktorija Meškova, dok je drugo mesto osvojila belgijanka Kloi Kaloije. I jedna i druga su u finalu do kraja ispenjale sva četiri smera.

 

U finišu Stašinog nastupa viđena je prava drama, jer je četvrti smer, da bi osvojila bronzu, Staša morala da ispenje do vrha….

 

I uspela je u tome…Stigla je do vrha i do bronzane medalje, što je pojedinačno najveći uspeh jednog niškog sportiste u 2020.godini. Simbolično je nastupila sa startnim brojem “018”…

 

Stašu na Evropskom prvenstvu tek očekuju iskušenja jer je ispunjen drugi cilj…Prvi je osvajanje preostale jedne kvote za Olimpijske igre u Tokiju.

 

Sutra i prekosutra na programu su takmičenja u Lidu. Ono najvažnije, takmičenje u kombinaciji na programu je u petak i subotu.

 

Da podsetimo, Staša je van sportskog penjanja bila skoro godinu dana zbog teške povrede i operacije ukštenih ligamenata kolena i propustila je sva kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre, a Evropsko prvenstvo u Moskvi joj je praktično prva i jedina prilika da se kvalifikuje za Olimpijadu. Preostalo je još samo 1 mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.