IT košarkaška liga Niša: Derbi pripao ekipi Ascalab-Webelinx Games

Sjajno kolo je iza nas, sa puno uzbuđenja, lepih utakmica, ali i neizvesnih završnica je iza nas. Odigran je i derbi konkurenata za titulu šampiona lige, a videli smo još jednu dominantu partiju najboljeg igrača lige. Evo rezultata i kraćih izveštaja sa devetog odigranog kola:

Better Collective vs. Ascalab-Webelinx Games 45:60 – I “Bolji kolektiv” poklekao pred Živanovićem, koji se dokazao kao neizostavan šraf svoje ekipe i da kada on igra AWG lakše i ubedljivije dobija svoje protivnike. Ovog puta nije bilo toliko lako, s’ obzirom na to da su gosti tek tokom poslednje četvrtine obezbedili novu pobedu. Da je podršku svojih saigrača imao Stojiljković, koji je skoru od 20 poena dodao i 11 skokova, možda bi ishod utakmice bio drugačiji, ali svakako mu je bio neophodan saigrač koji bi zaustavio Mišu Živanovića koji je na ovom susretu upisao 23 poena na svoj konto, uz ukupan indeks 37.

Codeus vs. Fazi 41:48 – Iako je u prvi navrat delovalo da će Fazi upisati laku pobedu, Codeus se potrudio da im oteža posao. Domaćini su na poluvreme otišli sa 17 poena deficit, imali su veću želju za pobedom tokom drugog dela susreta, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Najzaslužniji za pobedu svog tima bili su Nešić (16 poena, 6 skokova) i Radenković (17 poena, 5 asistencija), dok se kod gostiju istakao centarski tandem Majstorović (8 poena, 7 skokova) i Stefanović (10 poena, 11 skokova).

TraceOne-Diffine vs. Telekom Srbija 39:37 – Najuzbudljiviji duel lige ovog vikenda odigrale su ove dve ekipe. Da je Kostić imao podršku svojih saigrača možda bi i završnica na jednu loptu pripala njegovoj ekipi. Kapiten gostiju postigao je 12 poena uz isto toliko skokova, ali to je bilo nedovoljno za preokret i trijumf. Najkorisniji igrač prethodnog kola Krstić, kod domaćina, je uprkos dvocifrenom učinku malo podbacio, jer je imao dosta loš procenat šuta iz igre, ali je njegov nešto lošiji učinak nadomestio kapiten Grgov koji je sa 14 indeksnih poena bio najbolji igrač utakmice.

HTec Group vs. Syrmia 21:39 – HTec još uvek ne zna za pobedu u prvoj sezoni, a njihov dželat je u ovom kolu bila ekipa Syrmie. Gosti su kontrolisali meč od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, a najbolji igrač na meču bio je Kocić koji je upisao svoj drugi dabl dabl učinak ove sezone dodavši na 14 poena još 10 skokova. Kod domaćih je, s’ obzirom na mali broj postignutih poena, najefikasniji igrač imao svega 5 poena, a to je bio Mršić.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.