Sofija Rodić nastavila da ređa uspehe, debitovale i klizačice Extrima (VIDEO)

 

Proteklog vikenda u Beogradu je održano tradacionalno takmičenje u brzom klizanju u disciplini short track, pod nazivom Serbia Open. Takmičenje je međunarodnog karakter i boduje se u serijalu trka Alpe Adria tura. Učestvovalo je stotinak klizača iz 7 evropskih zemalja (Austrije, Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Bugarske i domaćina Srbije).

Na takmičenju je nastupila i 14-ogodišnja Nišlijka Sofija Rodić koja nastupa za Introlajn iz Beograda. Ona je nastavila fenomenalan niz ovogodišnjih rezultata, dominirala je u svojoj kategoriji, pobedivši u sve tri discipline, pa je i u generalnom plasmanu zauzela ubedljivo prvo mesto.

Ovim nastupom Sofija je potvrdila visok rejting u klizačkom sportu, koji je izgradila dugogodišnjim napornim treninzima i putovanjima u inostranstvo, jer u svom rodnom gradu nema uslova za bavljenjem ovim sportom.

 

Na takmičenju su po prvi put u klizanju nastupile i tri mlade takmičarke Inline speed skating tima Extreme iz Niša: Lola Ignjatović (11g), Tara Todorović (9g) iNera Đoković (9g). Ovaj klub prepoznatljiv je po brzinskoj vožnji rolera, a treninge zimi njegovi članovi dopunjuju trenirajući klzanje na klizalištu u Čairu. Pošto ove godine klizalište još nije počelo sa radom, ove mlade Nišlijke su na takmičenje otišle praktično bez treninga na ledu. Prisećajući se skromnih iskustava od prošle sezone one su iz trke u trku bile sve bolje, pa su na kraju zauzele mesta u sredini tabele svojih kategorija.

Kako je takmičenje bodovano i kao Prvenstvo Srbije one su u Niš donele i tri medalje. Tara Todorović se okitila titulom prvaka Srbije (do 11 godina), dok su srebro osvojile Lola Ignjatović (u kategoriji do 13 godina) i Nera Đoković (u kategoriji do 11 godina).

Sofiju Rodić već narednog vikenda očekuje novi nastup na Kupu u Budimpešti, dok će klizačice iz Ekstrima, dok lagano budu podizale formu na čairskom klizalištu, čekati novu priliku na nekom od takmičenja u bližem okruženju.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.