Milovanović je najbolji igrač februara meseca u Poljskoj

Dok niška muška klupska košarka polako pada na najniže grane, igrači iz Niša beleže sjajne rezultate van rodnog grada. Ovom rečenicom ili njenom varijacijom vrlo često započinjemo košarkaške vesti, jer je broj niških košarkaša van Niša i Srbije veliki i uglavnom svi igraju odlično.

Poslednji primer je stameni centar Milan Milovanović (27, 207) koji brani boje Polfarme iz Starograda Gdanjska. Nišlija je proglašen za igrača meseca februara u elitnom takmičenju Poljske, prosečno je prošlog meseca beležio 17 poena i 13 skokova po utakmici.

Milovanović je član najčuvenije generacije mladih košarkaša iz Niša rođenih 1990 i 1991. godine, koji su igrajući za Ergonom bili šampioni Srbije i Crne Gore i vicešampioni Srbije u kadetskom uzrastu.

Pre Polfarme, Milovanović je seniorsku karijeru započeo u dresu Radničkog FMP-a iz kog je otišao u Crvenu zvezdu. Igrao je još za Vojvodinu Srbijagas, Mega Vizuru i bugarski Balkan iz Botevgrada iz koga je došao u niški Konstantin i odigrao Superligu 2016 godine. Narednu sezonu je započeo u rumunskom Feniksu iz Galacija, a nakon toga igrao u Slovačkoj, u ekipi Prievidze i ponovo u srpskoj Superligi u timu Borca iz Čačka.

 

foto: polpharmabasketball.pl

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.