AKL: Novajlije “gaze” sve redom (VIDEO)

Poslednjih pet kola obeležile su ekipe Trust the process od koje smo navikli na korektne rezultate, ali pored njih iskočila je nova ekipa u ligi Mily Milk koja se sa pet vezanih trijumfa domogla drugog mesta na tabeli. Doduše, olakšavajuća okolnost su odložene utakmice liderskih ekipa Niških medveda i Tvrđave, ali za debitanstku sezonu ovo je veliki uspeh. Evo rezultata i kraćih izveštaja sa odigranih utakmica:

Old school wolves vs. Hummingsubs 42:67 – Vukovi su zabeležili treći uzastopni poraz, a nade i želje za pobedom imali su samo tokom prve četvrtine. Nakon toga je ekipa Subs-a dobila naredni period rezultatom 23:6, te meč privela rutinski kraju. Iako je poenterski gledano najbolji igrač utakmice bio Đurđanović sa 20 poena, najefikasniji pojedinac na meču bio je Aranđelović, zabeleživši svoj prvi dabl dabl učinak ove sezone (12 poena, 11 skokova – indeks korisnosti 24).

Lokomotiva vs. Tajchy Thunders 53:88 – Lider na tabeli upisao je još jednu ubedljivu pobedu. Njihova “žrtva” u ovom kolu bila je mlada ekipa Lokomotive. Neizvesno je bilo samo tokom prvih 8 minuta susreta dok igrači Lokomotive, predvođeni Stankovićem (22 poena), imali snage da pruže otpor favorizovanoj ekipi Thundersa. Veličkov je predvodio svoj sastav do nove pobede, upisavši 22 poena, a pratio ga je u stopu Petković flertujući sa trip dabl učinkom (10 poena, 8 asistencija i 7 skokova).

Trust the process vs. Predatori 56:46 – Sve već viđeno na utakmicama mlade ekipe Predatora. Na ovom susretu su vodili tokom celog susreta, ali kao da im je nestalo goriva u poslednjoj četvrtini koju su izgubili rezultatom 23:6 i tako ispustili bitnu pobedu za nastavak takmičenja. Kod gostiju je opet dominirao tandem Stojiljković Banduka, ali nisu mogli da zaustave na ovom susretu sjajnog krilnog centra Lazara ilića iz ekipe Ttp. Mladi Ilić odigrao je najbolju svoju partiju od kako se njegova ekipa takmiči u ligi. Snažni šuter zabeležio je dabl dabl učinak od čak 27 poena i 10 skokova, za sjajni indeks korisnosti 30.

Mily Milk vs. Milšped JUG 77:46 – Duel dva debitantske ekipe u ligi pripao je domaćoj ekipi koja je ove sezone proglašena za najprijatnije iznenađenje takmičenja. Rutinska igra i pobeda desetkovanih “Mlekadžija” koji su sa samo šestoricom nastupili na ovom meču. Nakon tripl dabl učinka iz prošlog kola i titule najkorisnijeg igrača, novi trip dabl u ovom kolu zabeležio je neverovatni Popović. On je na ovom susretu imao 13 poena, 12 asistencija i 14 skokova za indeks 29. U stopu su ga pratili saigrači Petković sa 24 poena, isto toliko indeksnih i Lužanin sa 32 indeksna poena uz 26 ubačenih koševa. U poraženom sastavu standradno najzapaženiji Marković sa 20 poena.

Kraljevi ove igre vs. Margerski tigrovi 45:42 – Iskusnija ekipa domaćina je uspela da odnese bitnu pobedu protiv borbenih Tigrova koji tonu sve dublje na tabeli. Uspeli su da se vrate u susret tokom treće četvrtine, ali to nije bilo dovoljno za kompletni preokret i trijumf na ovom meču. Sjajnom timskom igrom Kraljevi su došli do pobede, a pokazalo se da je Tigrovima odsustvo stamenog centra Mikuljanca bilo ključno i da bez njega u napadu teže pronalaze koševe. Kraljevi su ovim trijumfom upisali petu pobedu, a Tigrovi šesti poraz.

KK Senior vs. Brew crew 66:45 – Napokon izdanje Senior-a kakvo smo navikli od njih prethodnih sezona. Povratkom na teren dva tornja Petrovića i Đukića vratili su se i bodovi na konto domaćina. Pokazalo se da kada su momci u zeleno/beloj garnituri kompletni i raspoloženi za igru malo je toga što ih može poremetiti. Ruku na srce, u korist im je na ovom susretu išla i bleda igra gostujućeg sastava koji su nastupili u dosta oslabljenom sastavu sa malo napadačkih opcija. Ovom pobedom Senior je došao do treće pobede i polako se kreće ka mestima na tabli koja vode u dogiravanje dok je Brew crew sve dalje od tih mesta i čini se da su sedmim porazom u sezoni izgubili svaku šansu za plasman u toliko željeni plej of ove sezone.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.