I trener Konstantina na prestižnom košarkaškom kampu na Kopaoniku (VIDEO)

Po rečima svih vrhunskih košarkaških stručnjaka, leto je najvažniji period za sve mlade igrače koji žele da se ostvare kao sportisti. U tom vremenu bez utakmica moguće je ispraviti sve nedostatke, a unaprediti ono što nije valjalo. Pravo mesto za napredak mladih košarkaša preko leta su košarkaški kampovi. Jedan od najstarijih i najcenjenijih na ovim prostorima, kamp Yubac, imao je svoju promociju u Nišu.

Iako je Korona virus zapretio da kamp prvi put ne bude održan, zahvaljujući angažovanju ljudi koji rukovode ovim projektom na Kopaoniku će se i ovog leta pod budnim okom stručnjaka usavršavati veliki broj mladih. Poštovaće se sve preporuke Ministarstva zdravlja, kao i omladine i sporta.

Tradicija kampa duga je 29 godina, a broj dece koja su prošla kroz kamp je impresivan, 36 hiljada. Svakom od njih vreme provedeno na Kopaoniku, kući Yubac kampa, ostaće urezano u pamćenju do kraja života. Te 1991. godine kao igrač demonstrator pojavio se Dragoljub Vidačić, a danas je on direktor kampa.

Saša Vujačić, Žarko Čabarkapa, Vadilije Micić, samo su neki od igrača kojima je kamp Yubac bio bitan faktor u igračkom formiranju. Treba istaći da kamp svake godine poseti ogroman broj dece ne samo iz Srbije već i iz svih krajeva sveta. Ozbiljan stručni rad poveren je izuzetnim trenerima, a od ove godine Yubac timu priključio se i jedan od najperspektivnijih srpskih trenera Marko Cvetković.

Tradicija je bitna, ali ne i najvažnija kada se radi o mestima koja okupljaju veliki broj dece. Njihova sigurnost je svim zaposlenima na prvom mestu, a organizatori su se profesionalnim odnosom u prethodnim godinama potrudili da pridobiju poverenje roditelja. U svom pristupu poslu ne planiraju da menjaju ništa ni u budućnosti.

Raznovrsnost Yubac kampa, njegove prednosti, uslovi u kojima deca rade i borave, kao i sve što može da interesuje potencijalne učesnike izuzetno lepo je predstavljeno na sajtu www.yubac.rs. Nova druženja učesnika počinju od 28. juna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.