I trener Konstantina na prestižnom košarkaškom kampu na Kopaoniku (VIDEO)

I trener Konstantina na prestižnom košarkaškom kampu na Kopaoniku (VIDEO)

Po rečima svih vrhunskih košarkaških stručnjaka, leto je najvažniji period za sve mlade igrače koji žele da se ostvare kao sportisti. U tom vremenu bez utakmica moguće je ispraviti sve nedostatke, a unaprediti ono što nije valjalo. Pravo mesto za napredak mladih košarkaša preko leta su košarkaški kampovi. Jedan od najstarijih i najcenjenijih na ovim prostorima, kamp Yubac, imao je svoju promociju u Nišu.

Iako je Korona virus zapretio da kamp prvi put ne bude održan, zahvaljujući angažovanju ljudi koji rukovode ovim projektom na Kopaoniku će se i ovog leta pod budnim okom stručnjaka usavršavati veliki broj mladih. Poštovaće se sve preporuke Ministarstva zdravlja, kao i omladine i sporta.

Tradicija kampa duga je 29 godina, a broj dece koja su prošla kroz kamp je impresivan, 36 hiljada. Svakom od njih vreme provedeno na Kopaoniku, kući Yubac kampa, ostaće urezano u pamćenju do kraja života. Te 1991. godine kao igrač demonstrator pojavio se Dragoljub Vidačić, a danas je on direktor kampa.

Saša Vujačić, Žarko Čabarkapa, Vadilije Micić, samo su neki od igrača kojima je kamp Yubac bio bitan faktor u igračkom formiranju. Treba istaći da kamp svake godine poseti ogroman broj dece ne samo iz Srbije već i iz svih krajeva sveta. Ozbiljan stručni rad poveren je izuzetnim trenerima, a od ove godine Yubac timu priključio se i jedan od najperspektivnijih srpskih trenera Marko Cvetković.

Tradicija je bitna, ali ne i najvažnija kada se radi o mestima koja okupljaju veliki broj dece. Njihova sigurnost je svim zaposlenima na prvom mestu, a organizatori su se profesionalnim odnosom u prethodnim godinama potrudili da pridobiju poverenje roditelja. U svom pristupu poslu ne planiraju da menjaju ništa ni u budućnosti.

Raznovrsnost Yubac kampa, njegove prednosti, uslovi u kojima deca rade i borave, kao i sve što može da interesuje potencijalne učesnike izuzetno lepo je predstavljeno na sajtu www.yubac.rs. Nova druženja učesnika počinju od 28. juna


Povezane vesti

Istorijski uspeh niških stonotenisera

Protekle nedelje stonoteniseri niškog Železničara imali su dupli program u Super ligi Srbije. U direktnim mečevima sa konkurentima za treće

Superligaški vikend, fudbalerke slavile, rukometaši poraženi!

Protekli vikend bio je uspešan za niške superligaše. Prvo su pobedili fudbaleri Radničkog, a onda njihovim stopama nastavile fudbalerke Mašinca.

Šahovski klub iz Niša treći u Srbiji

  Na nedavno završenom najjačem i najvažnijem ekipnom seniorskom prvenstvu Srbije za šahistkinje, koje se igralo u Vrnjačkoj Banji, Dečiji

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.