Radnički nastavlja sa istim rukovodstvom (VIDEO)

Fudbalski klub Radnički u prethodnom periodu stabilizovan je i na igračkom i na finansijskom planu-ocenjeno je na Izbornoj skupštini kluba na kojoj je poverenje u još jednom mandate, jednoglasno  ukazano Ivici Tončevu.

Ivica Tončev funkciju predsednika Radničkog je  „zamrznuo“  zbog državne funkcije, tako da je za vršioca dužnosti izabran   Dragan Marković  koji je i do sada bio na toj poziciji. On je reči prvog čoveka kluba potkrepio i konkretnim podacima i o poslovanju i od dobiti od transfera Randjelovića, Čumića, Pankova i Crnomarkovića.

Radnički je uspeo da uz prodaju igrača i finansijsku pomoć grada stane na zdrave  noge. Kako je bilo pre 4 godine podseća Branislav Kačar, čiji se dolazak na funkciju gradskog većnika za omladinu i sport praktično poklopio sa dolaskom Ivice Tončeva u klub.

Većnik Kačar rekao je da je Radnički najveći sportski brend Niša i da bez jakog Radničkog nema ni razvoja sporta u Nišu. Sa vraćanjem Radničkog na stare staze rastao je i sport u Nišu.

Čelni ljudi Radničkog traže, kako kažu, od pravih navijača da budu uz klub, jer je bilo i onih instriranih koji su zviždali i kada je Radnički pobedjivao.

Osvrnuo se gospodin Tončev i na prozivke da u prvom timu nema dovoljno niške dece.

Tončev je istakao i da je sve obećano ispunjeno, da je Radnički u prethodne 3 godine, dva puta igrao u Evropi, da je po prvi put u Srbiji na tabeli razdvojio Zvezdu i Partizan, a da je Evropa bila nadohvat ruke na pravila takmičenja nisu promenjena.

Na Skupštini Radničkog doneto je I niz mera za funkcionisanje u narednom periodu. U finansijskom smisli značiio bi eventualni transfer Milana Pavkova iz Zvezde gde Radnički polaže pravo na određene procente, a ono što su čelnici kluba istakli kao izuzetno bitno je sporazum o poravnanju sa nekadašnjim predsednikom kluba Zoranom Bankovićem.

Na Skupštini kluba doneta je i odluka da funkciju generalnog direktora  Radničkog i dalje  obavlja Dejan Propadalo, a Skupštinom će i dalje predsedavati   Radan Ilić.

Usamoj  upravi kluba ubuduće će biti i nekadašnji fudbaler Aleksandar Panajotović.

Formirana je i Komisija koja će pripremati obeležavanje 100-ogodišnjice kluba 2023.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.