Gimnastičari Niša ponovo šampioni Srbije

Seniori Gimnastičkog kluba „Niš“ ponovo su pobedili na prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji i odbranili šampionsku titulu koju čuvaju godinama. Taj uspeh su ostvarili Dušan Đorđević, Petar Veličković i Aleksandar Miljković, ostavivši za sobom novosadsku Vojvodinu, Partizana iz Kostolca i tim Partizan-Železničar iz Subotice. U pojedinačnoj konkurenciji, Nišlijama su pripale i četiri šampionske titule u pojedinim disciplinama.

Fantastičan rezultat postigli su i mladi gimnastičari iz Prokuplja, koji su osvojili peto mesto iako u klubu nemaju seniore! Oni su nastupili sa pionirskim timom (Grujić, Đinđić, Tasković) i nadmašili klubove iz Beograda, Sente i Bora. Povrh svega, najuspešniji Prokupčanin, Uroš Grujić (14), osvojio je peto mesto u konkurenciji 32 vežbača.

 – Veoma smo zadovoljni postignutim razultatom jer smo dokazali da smo i dalje najbolji, iako je naš najistaknutiji gimnastičar, veteran Miloš Paunović, prestao da se takmiči. Teret njegovog odlaska preuzeo je najmlađi član tima, Aleksandar Miljković, koji je sakupio dovoljno bodova da zadržimo ekipnu titulu, – rekao je dr Saša Veličković, šef stručnog štaba niške muške gimnastike.

Šampionske titule u pojedinačnoj konkurenciji ponovo su osvojili na „svojim“ spravama Dušan Đorđević (preskok) i Petar Veličković (konj s hvataljkama). Kuriozitet je da su njiih dvojica osvojila još dve zlatne medalje u jednoj disciplini – podelili su prvo mesto u parteru! Uz to je Dušan Đorđević osvojio i dve bronzane medalje (krugovi i konj s hvataljjkama), dok je Petar Veličković nastavio da provocira nerve svog trenera serijom četvrtih mesta (vratilo, razboj i preskok). To je, ipak, bilo manje stresno nego prošle godine, kada je u pet (od šest) disciplina bio četvrti i ostajao bez medalje!

Državno prvenstvo u apsolutnoj kategoriji je najprivlačnije takkmičenje za naše gimnastičare, jer osvajanje titule donosi pravo na solidnu sportsku stipendiju. To pravilo važi za sportiste mlađe od 25 godina, pa Nišlije Đorđević (28) i Veličković (26) o tom novcu neće morati da brinu!

 

tekst_ Zoran Marjanović (Niške vesti)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.