Krenula je Badin Soft IT košarkaška liga Niša

Organizatori Amaterske košarkaške lige pripremili su nam novo iznenađenje za ovu sezonu. Rešili su da realizuju ideju koju imaju već par godina i uz pomoć kompanije Badin Soft iz Niša oformili su košarkaško takmičenje za sve zaposlene u IT industriji. Tako je Niš ponovo postao pionir u ovakvim takmičenjima u regionu, a organizatori se nadaju da će i ovo takmičenje dostići visine kao i popularna AKL koja je sada već brend grada. U prvoj sezoni učestvuje devet kompanija, a sve utakmice ove lige igraju se uporedo sa utakmicama Amaterske lige. Tako je proteklog vikenda odigrano drugo kolo prve sezone lige, a evo i rezultata i izveštaja kola.

 

TraceOne-Diffine vs. Better Collective 40:39 – u neizvesnoj i uzbudiljivoj završnici pobednika ovog susreta smo dobili nakon produžetka. Ali, da uzbuđenje dostigne svoj vrhunac potrudili su se formalni domaćini na ovom susretu koji su pogotkom Krstića sa linije za slobodna bacanja 0,3 sekunde pre kraja produžetka uspeli da slome nezgodnu ekipu BC i tako im nanesu prvi poraz u ovom takmičenju. Najefikasniji igrači bili su upravo pomenuti Krstić sa 16 indeksnih poena, a isti učinak imao je i Stevanović koji je bio najraspoloženiji u šutu spolja.

 

Fazi vs. Syrmia 47:34 – odlična košarka viđena je na terenima OŠ “Ivo Andrić” u nedeljnom terminu gde su se sastale dve izjednačena ekipe. Drugu pobedu i preuzimanje prvog mesta na tabeli zabeležili su igrači ekipe Fazi, a najzaslužniji za to bili su igrači Amaterske lige Nešić i Radenković koji su u zbiru postigli 28 poena i tako doneli svojoj ekipi nove bodove u borbi za konačni plasman. Kod poraženih najefikasniji su bili Nikolić i Kocić sa po 12 odnosno 10 poena.

 

Codeus vs. Telekom Srbija 43:37 – u poslednjem susretu drugog kola sastale su se ekipe koje su doživele poraze u prvom kolu, te su želele da dođu do prvih bodova u novoformiranom takmičenju. Spretnija je bila ekipa Codeusa koja je predvođena sjajnim Stefanovićem prelomila meč u poslednjoj četvrtini i tako došla do prve pobede. Stefanović je bio nezaustavljiv i nerešiva enigma za igrače Telekoma, a meč je završio sa dabl dabl učinkom od 11 poena i 16 skokova, za ukupni indeks korisnosti 18. Kod poraženih najbolji su bili Lazić i Kovačević sa 16 i 15 poena, ali nisu imali snage i koncentracije da do kraja izdrže jak tempo koji su nametnuli igrači domaće ekipe.

 

Susret između HTec Group i Ascalab-Webelinx je odložen, a ekipa Badin Soft je bila slobodna u ovom kolu.

 

Sve zanimljivosti vezane za prvu sezonu Badin Soft IT košarkaške lige možete pratiti na sajtu.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.